Ezt a cikket 2023. 05. 22 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Orestis Magou zongoraestje

 

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2023. május 22. (hétfő) 18 óra

 
 
 
Műsor:
Bach: Négy duett, BWV 802-805
Brahms: C-dúr szonáta, Op.1
Ravel: Gaspard de la nuit (Az éjszaka Gáspárja) – három költemény Aloysius Bertrand nyomán.
1. Ondine
2. Az akasztófa
3. Scarbo
 
Orestis Magou Cipruson kezdte zenei tanulmányait Aimilia Michael és Khrisztodulosz Georgiadész irányításával a Famagusztai Görög Líceumban (Lykeio Ellinidon Ammochostou). Ciprusi évei alatt első díjat nyert a fiatal zongoristák számára rendezett Avantgarde Zongoraversenyen és harmadik díjas lett az Evangelia Tjiarri Nemzetközi Zongoraversenyen. Ezután ösztöndíjjal a Birminghami Királyi Konzervatóriumban folytatta tanulmányait alapképzésen Julian Jacobson, Daniel Browell és Robert Markham tanítványaként. Birminghami tanulmányai alatt első díjat kapott a Birminghami Filharmonikusok Concerto Competition versenyén és a Dennis Matthew Versenyen. A Delius Society versenyének második díját, illetve a Sheila és Colina Hodge Emlékdíjat is elnyerte a legjobb hegedű-zongora duó produkcióért. Orestis aktívan koncertezik szóló-, kamara- és versenyművek előadójaként egyaránt. Rachmaninov első zongoraversenyét a Birminghami Filharmonikus Zenekarral és a Birminghami Királyi Konzervatórium Projektzenekarával játszotta. Emellett egy három koncertből álló koncertturnén is játszott Cipruson. Olyan művészek mesterkurzusain vett részt, mint Cyprien Katsaris, Martino Tirimo, SimonTrpčeski, Fedele Antonicelli, Colin Stone, Fali Pavri, Carole Presland, Davide Cabassi és Katya Apekiseva. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzős hallgatója, Borbély László és Kemenes András tanítványa. Mesterszakos diplomakoncertjére készül, mely június 4-én lesz hallható a Zeneakadémia Solti-termében.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: a fellépő

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online