Ezt a cikket 2024. 03. 25 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyugati szél – A Variart Trió koncertje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. március 25. (hétfő) 18 óra
 
Németh Gábor, Kalocsai Eszter és Agárdi Eszter
 
Vajon milyen zenét szerezhet egy francia tengerész, aki élete nagy részét egy hadihajón tölti, Európa és Afrika partjait járva? És milyen hatással lehetett ráeközben a bécsi klasszika legmeghatározóbb komponistája? A Variart Trio ezekre a kérdésekre is keresi a választ. Koncertjükön Ludwig van Beethoven és Jean Cras vonóstrióit tűzték műsorra. Két mű, két teljesen különböző korszakból és miliőből, melyek még is több ponton kapcsolódnak egymáshoz.
 
Műsor:
Ludwig van Beethoven: D-dúr Szerenád op. 8
Jean Cras: Vonóstrió
 
A trió tagjai, Németh Gábor, Kalocsai Eszter és Agárdi Eszter azt a célt tűzték ki, hogy a vonóstrió műfaj már ismert remekművei mellett minél több magyar és külföldi kompozíciót is felfedezzenek, és repertoárjukba emeljenek. A fiatal művészek már 2014 óta együtt zenélnek, számos kamarazenei versenyen és fesztiválon szerepeltek kiemelkedő sikerrel, rendszeres fellépői a hazai klasszikus- és kortárs zenei életnek. Tudásukat olyan kiválóságnál gyarapították, mint Arnóth Balázs, Wagner Rita, Takács-Nagy Gábor, Falvay Attila, Giovanni Guzzo.

A Variart Trio tagjai:
Németh Gábor a Bartók Konzervatóriumban és a Zeneakadémián végezte tanulmányait. Europa számos országában, valamint Kínában és Marokkóban is fellépett már. 2015 óta az Anima Musicæ Kamarazenekar tagja. Kalocsai Eszter konzervatóriumi tanulmányai után a Zeneakadémián szerezte meg brácsaművész diplomáját. Egyetemi évei alatt Salzburgban és Groningenben is tanult. 2020-ban a MÁV Szimfonikus Zenekar tagjai közé választották. Agárdi Eszter 2019-ben szerezte meg mesterdiplomáját a Zeneakadémián. Fellépett már többek között Velencében, a salzburgi Mozarteumban, Jeruzsálemben, Szentpétervárott a Shostakovich Philharmonic Hallban. jelenleg a Zeneakadémia Doktori Iskolájának hallgatója.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online