Ezt a cikket 2022. 07. 13 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyáresti dallamok

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon kertje, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. július 12. (kedd) 19 óra
 
Műsor:
Giuliani: Sei ariette
De Falla: Asturiana
De Falla: Canción
Mertz: Elegia (szóló gitár)
Bellini: Dolente immagine di fille mia
Bellini: Vaga luna
 
Közreműködik:
Drahos Evelin (ének)
Bress Bálint (gitár)
 
 
Drahos Evelin és Bress Bálint hangversenyével folytatódik rendhagyó, szabadtéri koncertsorozatunk az Ötpacsirta Szalon kertjében. Reméljük, a balzsamos nyárestén felcsendülő muzsika hangulatos, különleges élmény lesz. Evelin és Bálint még zeneakadémiai tanulmányaik során kezdtek el duózni. Műsoruk törzsanyagát spanyol, portugál és olasz dalok képezik, de olykor szívesen válogatnak a német dalirodalom gyöngyszemei közül is. Az est folyamán felcsendülnek Giuliani, Tavolaro, de Falla, Cordero, Mertz, Rodrigo és Bellini dallamai. A koncert 19 órakor kezdődik (rossz idő esetén bent, a szalonban).
 
Drahos Evelin zenei tanulmányait Komlón, Vácott, Győrött és Budapesten végezte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett mesterdiplomát 2021-ben oratórium és dalének szakon. Jelenleg a Budapesti Operettszínház szólista művésze.
 
Bress Bálint tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte Eötvös József Liszt Ferenc-díjas gitárművész osztályában. Rendszeresen részt vett hazai és külföldi művészek mesterkurzusain, egy évig Olaszországban Giampaolo Bandini tanítványa volt. Hazai koncerthelyszínek mellett fellépett már Angliában, Olaszországban, Horvátországban és Romániában is. Ősztől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktori iskolájának hallgatója.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Drahos Evelin és Bress Bálint

 

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online