Ezt a cikket 2024. 04. 12 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Muzsikusbarátságok – Sass Sylvia tanítványai

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. április 12. (péntek) 18 óra
 

Molnár Eszter, Mariana Pires, Olivia Chew Mun Sum, Bress Bálint

Műsor:
Handel: Atalanta, „Care Selve”
Mozart: Die Zauberflöte: „Ach, ich fühl’s”
Mozart: Le nozze di Figaro, „Giunse alfin il momento”, „ Deh, vieni, non tardar”
Dowland: Farewell
Villa-Lobos: Preludio No. 3
Villa- Lobos: Bachianas brasileiras No. 5, W. 389 - 1. Aria (Cantilena),
Verdi: Falstaff, „Sul fil d'un soffio etesio”
R. Strauss: Morgen, Op. 27 No. 4
R. Strauss: Das Rosenband, Op. 36
Kodály: A csitári hegyek alatt,
Kodály: Nausikaa,
Gounod: Faust, „Il était un roi de Thulé”, „ Ah! je ris...”

Közreműködik:
Molnár Eszter (szoprán)
Mariana Pires (szoprán)
Olivia Chew Mun Sum (zongora)
Bress Bálint (gitár)
 
Mariana Pires brazíliai és európai operaházak operaakadémiáin végzett képzéseket (Teatro Municipal - São Paulo, Teatro Comunale Luciano Pavarotti - Modena; Mariinszkij Színház - Szentpétervár). A Folha de São Paulo által szervezett „Legjobb Nemzetközi Koncert 2015" versenyen 1. díjban és közönségdíjban részesült. Szintén első díjban részesült a São Paulói Egyetem Szimfonikus Zenekarának 40. évfordulója alkalmából rendezett versenyen, a díj részeként Ricardo Calderoni brazil zeneszerző Luta e Vida című szimfonikus szvitje énekes szólistája volt. Legutóbbi fellépései között van a spanyol örökség napja alkalmából Madridban adott koncert és a II Encontro Internacional de Pianistas fesztiválon (Portugália) adott koncertje. 2023 óta Budapesten él, és Sass Sylvia irányításával tökéletesíti tudását.
 
Olivia Mun Sum Chew kitüntetéssel diplomázott a Royal Birmingham Conservatoire-on zongoraművészként. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója zongorakíséret és korrepetítor szakirányon, ahol Harazdy Miklós, Homor Zsuzsanna és Fülei Balázs tanítványa. Stipendium Hungaricum ösztöndíjas. Részt vett Várjon Dénes, Peter Donohoe, Nicholas Ashton, Anna Scott, Fali Pavri és mások mesterkurzusain. Számos koncert fellépője volt már szólistaként és kamarazenészként is az Egyesült Királyságban és Magyarországon. Ambache-díjat kapott Női Zeneszerzők Zenei Előadásáért (I. díj, a Chrysalis Trióval) és a Delius Társaság Díját (I. díj, a csellista Tom Pickles-szel). Szenvedélyesen foglalkozik zeneoktatással, segít a diákoknak felfedezni zeneiségüket és növelni zenei tudásukat. 2022 óta a Premier Zeneművészeti Intézet zongoratanára, Nemzetközi hallgatói mentor az LFZE-n.
 
Bress Bálint Budapesten született, 9 éves korában kezdett el gitározni. 2011-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre Eötvös József gitárművész osztályába; egy évig Luccában, Giampaolo Bandini irányításával fejlesztette tudását. 2017-ben szerezte meg gitárművész diplomáját kitüntetéssel. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottja mind szólistaként, mind kamarazenészként. A hazai koncertek mellett fellépett már Angliában, Horvátországban, Olaszországban és Romániában. 2014-óta a koncertezés mellett tanít is. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója.
 
Molnár Eszter a Budapesti Bartók Béla Szakgimnáziumban kezdte tanulmányait, később az Ének-zenei Művészeti Gimnáziumba járt Székesfehérváron. A Pécsi Tudományegyetemen előadó-művészeti szakon klasszikus ének szakirányon, majd a Szegedi Tudományegyetem MA oratórium- és dalénekművész, valamint művésztanár szakán diplomázot. Számos ösztöndíjat kapott, köztük az SZTE Kiválóság Lista ezüst fokozatát, Új Nemzet Kiválósága Program ösztöndíjat. Részt vett Baráth Emőke, Sass Sylvia, Keönch Boldizsár, Schöck Atala, Bátori Éva, Benza Györgyi, Mihaela Buhaiciuc, Szinetár Miklós, Kocsár Miklós, Gábor József mesterkurzusain. Számos fellépése volt különböző helyszíneken, mint például a Művészetek Palotája, a pécsi Király Galéria vagy éppen a Pécsi Nemzeti Színház. Kórusokban is énekel.

 

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online