Ezt a cikket 2023. 01. 13 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kortárs kincsek maraton II.

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2023. január 13. (péntek) 18 óra
 
A „Kortárs kincsek maraton 2023” koncertsorozat keretében a Szabó Csaba Nemzetközi Társaság mint a magyar zenei élet aktív résztvevője és a nemzeti kamarazene elhivatott képviselője az immár 2005 óta fennálló hagyományát kívánja folytatni azzal, hogy két kortárs kamarazenei koncertet mutat be a közönségnek. A koncerteken tematikusan felfűzve hallhatók korunk legújabb zeneművei.
A hangversenyek műsorait 2005 óta hagyományosan a Szabó Csaba Nemzetközi Társaság művészeti igazgatója, Szabó Péter Liszt Ferenc- és Lajtha László-díjas gordonkaművész állítja össze. A Társaság művészeti tevékenységében kiemelt helyen szerepelt már eddig is az ősbemutatók iránti elkötelezettség. A hangversenysorozat tematikájának vezérfonala az emberi-művészi kötödés zenei-népzenei hagyományainkhoz. Tágítva a fókuszt, célunk nemzeti hovatartozásunk több művészi aspektusból való bemutatása a kortárs kamarazene tükrében. A koncertsorozatban a 20-21. század magyar kamarazenéjének emblematikus alkotásai, a hangszerjáték csúcsát jelentő művei szerepelnek. Akit a zene mint jelenség, mint kulturális fenomén érdekel, jöjjön el a Kortárs kincsek két hangversenyére; a legkiválóbb előadásban hallgathatja kiváló zeneszerzőink műveit, miközben a program rendkívül szórakoztató is.
 
Műsor:
Fekete Gyula: II. vonósnégyes
Szabó Csaba: Ifjúsági vonósnégyes
Hollós Máté: 3. vonósnégyes
Dubrovay László: Tárogató kvintett
 
Közreműködik:
Kis Gy. László (tárogató)
A Budapesti Fesztiválzenekar művészei:
Iván Tímea (hegedű)
Molnár Noémi (hegedű)
Juhász Barna (brácsa)
Szabó Péter (gordonka)
 
 
A koncertek támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Szabó Csaba Nemzetközi Társaság, Cellissimo Zeneművészeti Bt.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online