Ezt a cikket 2024. 02. 05 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kortárs kamarazene

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. február 5. (hétfő) 18 óra
 
Pablo Picasso: Mandolin és Gitár
 
Műsor:
Koudela Olivér: Circa 7x1 min.
Oláh Krisztián: Poppy blooms
Koudela Olivér: Tedd a kezed (ősbemutató)
Ligeti György: Öt Arany-dal (IV. A bujdosó)
Szászi Petra: Tryout
Sztravinszkij: No words from Tom - Anne áriája a Kéjenc útja c. operából
Koudela Olivér: Untitled (Man, Woman and Dog) (ősbemutató)
 
Közreműködik:
Farkas Lili (zongora)
Kaffehr Zsuzsanna (ének)
Kovács Viola (ének)
Oláh Krisztián (zongora)
Ács Dominika (fuvola)
Szöllősi Kata (hegedű)
Makay Annamária (zongora)
 
Koudela Olivér jelenleg MA tanulmányait végzi zeneszerzés szakon a Zeneakadémián, koncertzene mellett otthonosan mozog a színházi és filmes világban is. Darabjaiban szívesen nyúl képzőművészeti és irodalmi témákhoz, erre jó példák a koncerten elhangzó művei.
 
Oláh Krisztián Artisjus-, Junior Prima és kétszeres Orszáczky-díjas zongoraművész, zeneszerző pályája rakétaként lőtt ki: 17 éves korában elnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz-verseny szólista díját. Mindössze 20 éves volt, amikor a Montreux-i Jazz Fesztiválon harmadik helyezést ért el. Ennek köszönhetően részt vehetett egy kéthetes akadémiai képzésen, ahol olyan - a jazz világában meghatározó - zenészekkel koncertezhetett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel vagy Joe Sanders. A következő években Junior Prima, Creative Art, Orszáczky- és Gramofon-díjat nyert. Zenéjének fontos részét képezik mind a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, mind a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmusai. Fő zenei motivációja e két zenei világ minél szervesebb kapcsolódása és szintézise.
 
Szászi Petra a zene területén sokoldalú alkotó. Az elmúlt években folyamatosan dolgozik budapesti és vidéki színházakkal, valamint több külföldi színdarab zenéjét is jegyzi Stuttgartban, Lipcsében, Szabadkán, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. Aktív szakmai kapcsolat fűzi a fiatal filmes generációhoz is. Számos díjnyertes rövidfilm zeneszerzője. Az első nagyjátékfilm, melynek zenéjét jegyzi, Árni címmel a Velencei Biennálén debütált. Alkalmazott zenei munkássága mellett a komolyzenei életben is jelen van, hazai és külföldi komolyzenei fesztiválok résztvevőjeként. Vates című munkája,, melyet a Szegedi Kortárs Balett felkérésére komponált, a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában hangzott el egy egészestés balett részeként. Ice című darabja a berlini Theater im Delphi színpadán debütált. Darabjai több nagyvárosban szólaltak meg világszerte, többek között Budapesten, Berlinben, Oslóban, Melbourne-ben, Párizsban, Belfastban és Dublinban.
 
Kaffehr Zsuzsanna a Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után klasszikus ének előadóművészként diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2020-ban, Kertesi Ingrid és Oberfrank Péter növendékeként. Már egyetemi évei alatt részt vett több színházi projektben, köztük a Kovalik Balázs rendezte Lót - Szodomában kövérebb a fű című kortárs drámában vagy az Erkel Színház bemutatóján, ahol Pythia szólamát énekelte Andrássy Frigyes Ady és Léda című operájából Varga Bence rendezésében. 2016-ban 2. helyezést ért el az országos Székely Mihály Énekversenyen. 2020 ősze óta tagja a Magyar Állami Operaház énekkarának. 2022 őszén az Operaház 12 állomásos japán turnéján a 3. gyermek szólamát énekelte Mozart Varázsfuvola c. operájában. 2022 januárjában elnyerte a Talentum Hungaricum ösztöndíját Miklósa Erika mentoráltjaként. 2024 áprilisára Cherubino szólamára kapott felkérést az Erkel Operastúdiótól. Egyetemi évei óta folyamatosan részt vesz kurzusokon, együtt dolgozott többek között Pitti Katalinnal, Gulyás Dénessel, Dénes Istvánnal, Baráth Emőkével, Varga Bencével. Fellépett többek között az Óbudai Társaskörben, a Zeneakadémia Solti termében, valamint a tokaji Paulay Ede Színházban.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Picasso
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online