Ezt a cikket 2023. 02. 28 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kontrasztok: kamarazene Mozarttól Bartókig

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2023. február 28. (kedd) 18 óra
 
Műsor:
Mozart: „Kegelstatt” trió, KV 498
Schumann: Fantasiestücke, Op. 73
Bartók: II. hegedű-zongora szonáta, Op. 76
Bartók: Kontrasztok, BB 116
 
Közreműködik:
Bartha Imola (zongora)
Bartha Mátyás (hegedű)
Sólyomi Pál (klarinét)
 
Bartha Imola Marosvásárhelyen született. Zenei tanulmányait szülővárosában végezte Szőnyi Zoltán osztályában. A kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémián Cecilia Sbarcea és Weiss Ferdinand növendéke volt. 2000-ig a kolozsvári és a marosvásárhelyi zeneiskolában hegedű- és brácsaosztályok zongorakísérő korrepetitora. Számos kamarazenei verseny díjazottja. 2002-től a Bázeli Zeneakadémián korrepetitor, emellett intenzív kamarazenei tevékenységet folytat.
 
Bartha Mátyás erdélyi zenész családban született. Zenei tanulmányait a kolozsvári zeneiskolában, majd a kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémián végezte Ruha István osztályában. Már diákévei alatt a kolozsvári Transilvania Filharmónia tagja lett, majd rövidebb marosvásárhelyi és kasseli kitérő után 2001-től a Sinfonieorchester Basel tagja. Svájcban különböző kamara együtteseknek (Zürcher Streichquintett, Zuger Kammersolisten, Swiss Baroque Soloists, Beethoven Quartett), illetve - erdélyi hazajáróként - a kolozsvári Transylvania Barokk Együttesnek a tagja. 2018-tól a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar egyik koncertmestere.
 
Sólyomi Pál Budapesten született és tanult, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola utolsó évében országos I. helyezett volt, majd a Zeneakadémián Kovács Béla növendéke lett. A legendás Kovács Klarinétkvintett tagja volt, majd 1994 óta a MÁV Szimfonikus Zenekar elsőklarinétosa, emellett számos kamara- és szóló koncert, illetve CD-felvétel közreműködője, szólistája.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Bartha Imola, Bartha Mátyás, Sólyomi Pál
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online