Ezt a cikket 2022. 04. 21 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Klasszikusok csellón és zongorán

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. április 20. (szerda) 18 óra
 
Műsor:
Bartók Béla: Duók két csellóra (feldolg. Walter Kultz)
Bartók Béla: Román táncok
Csillagok, csillagok (feldolg. Záborszky István)
Tizenkét madár (feldolg. Olli Varonen)
Finn népdalcsokor (válogatta és csellóduóra feldolgozta Anna-Maaria Varonen)
Vittorio Monti: Csárdás
 

Olli Varonen (sz. 1965) a Sibelius Akadémia ifjúsági tagozata mellett Szilvay Géza és Csaba ifjúsági zenekarában alapozta meg vonós pályafutását. 1984–88 között a budapesti Zenekadémián Banda Ede tanítványa volt. Azóta négy kontinens 14 országában koncertezett szólistaként és kamarazenészként, emellett 11 CD-lemezt készített. A finnországi Kodály Társaság elnöke.

Anna-Maaria Varonen (sz. 1978) 2002-ben Jyväskyläben szerzett csellótanári végzettséget. A Zeneakadémián főtárgytanára Mező László, kamaratanára Devich János volt. Anna-Maaria a szólókoncertezés mellett közösségi zenészként is aktív: Népmesék a zene nyelvén című sorozatával óvodákban, a Zenével az emlékekért programmal pedig idősek otthonaiban tevékenykedik. A finnországi Kodály Társaság elnökségi tagja.

Virva Garam a Sibelius Akadémián végezte tanulmányait, cserediákként a budapesti Zeneakadémián Lantos István és Király Csaba tanítványa volt. Szólistaként, duóban és a Trio la Rue tagjaként is zenél – az együttes többek közt lemezre játszotta Sibelius korábban nem publikált zongoratrióit. A hankoi zenei fesztivál alapítótagja és egyik vezetője,a lauttasaari zeneiskola tanára és korrepetítora, a finnországi Kodály Társaság alelnöke.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Trio Aurinkoinen
 
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online