Ezt a cikket 2022. 08. 19 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A klasszikus ének új generációja: tanítványok, tehetségek, jelen és jövő csillagai

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon kertje, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. augusztus 19. (péntek) 18 óra
 
Prof. Laki Krisztina ének mesterkurzusának záró koncertje
 
Műsoron áriák és dalok klasszikus remekművekből.
Kísér Mezei Pál zongoraművész.
 
Laki Krisztina pályafutása során vendégszerepelt többek között a kölni Opera, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a hamburgi Staatsoper, a párizsi Nagyopera színpadain. A nemzetközi operaélet sztárjai – Domingo, Raimondi, Kiri Te Kanawa – és híres karmesterek – Carlo Maria Giulini, Bernard Haitink, Nicolaus Harnoncourt, Wolfgang Sawallisch, Georges Prètre, Sir Neville Marriner – körében aratta figyelemre méltó sikereit. Európa legismertebb zenei centrumaiban lépett fel (Salzburg, Bécs, Amszterdam, London, Róma), de jól ismert vendég Japánban és az Egyesült Államokban is. Több mint 50 lemez, illetve CD felvételén vett részt.
2001-ben Laki Krisztina elnyerte az Osztrák Tudományért és Kultúráért adományozott kitüntetést, 2011-ben a Magyar Érdemrend Lovagkereszt Polgári tagozat kitüntetésben részesült.
Laki Krisztina 2001-ben visszavonult a színpadi szerepléstől, azóta nemzetközi és magyarországi mesterkurzusokat tart, a fiatal hazai és nemzetközi énekesgeneráció szakmai mentora és segítője.
 
A mesterkurzus szervezője:
Prelúdium Művészeti Alapítvány
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Prof. Laki Krisztina

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online