Ezt a cikket 2024. 03. 27 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A király zenéi, a zene királyai

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. március 27. (szerda) 18 óra
 
szarvas áll egy mezőn, egyenesen a kamerába tekint
 
A művésztanárokból és tehetséges vonós növendékekből álló Kroó Barokk Zenekar mára a rendszeres, különleges előadásoknak, felkéréseknek köszönhetően a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola egyik legfontosabb együttesévé vált. A Tegyei Zoltán csembalóművész által vezetett, haladó korosztályt érintő együttes repertoárját a német, angol, itáliai, francia barokk nagy mestereinek művei alkotják.
 
A 17. és 18. századi Európa egyes vidékeinek időszakos politikai biztonsága megteremtette a tudomány, a művészetek, a kultúra, a zene szabad virágzását. Az évszázadok óta meghatározott funkcióval bíró egyházzene mellett fokozatosan teret nyert, előtérbe került a hangszeres zene és annak is legnépszerűbb formája, a zenekari muzsika. A királyi udvarok és főúri paloták elsősorban reprezentatív szerepet betöltő együttesei kortárs operák tánctételeivel, vagy több tételes zenekari ciklusokkal szórakoztatták a zenére vágyó nemességet, akár Húsvét ünnepén is.
 
Zenekari estünkön a korabeli európai kultúra meghatározó nemzeteinek udvari muzsikáját fogjuk felidézni H. Purcell, J. S. Bach, J. B. Lully és A. Corelli tollából.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Stock fotó
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online