Ezt a cikket 2023. 05. 17 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kertesi Ingrid tanítványainak koncertje

 

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2023. május 17. (szerda) 18 óra

 
Hencz Ráhel, Mészáros Gréta, Mráz Nikolett
 
Közreműködik:
Hencz Ráhel (ének)
Mészáros Gréta (ének)
Mráz Nikolett (ének)
Kaffehr Zsuzsanna (ének)
Tiborcz Balázs (cselló)
Virág Emese (zongora)
 
Hencz Ráhel 1999-ben született Kecskeméten. Tanulmányait a Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Iskolában kezdte, ahol tíz évig hegedült, kórusszólista volt, majd magánének szakos diákként érettségizett. Bachelor tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végezte. Most a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dal- és oratórium mesterszakán tanul Kertesi Ingrid növendékeként.
 
Mészáros Gréta 2018-ban a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnáziumban kezdte ének tanulmányait, ugyanabban az évben a Keönch Boldizsár Énekversenyen különdíjas lett. 2020-ban nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének szakára, ahol Kertesi Ingrid és Virág Emese növendéke.
 
Mráz Nikolett a gyáli Kodály Zoltán Zeneiskolában kezdte zenei tanulmányait. 10 évig fuvolázott, mellette pedig magánének órákra járt. A Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnáziumban Miskovits Ildikó növendéke volt. 2018-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol a BA képzést elvégezte, jelenleg mesterképzésen vesz részt az oratórium-és dalének szakon. Tanárai Kertesi Ingrid és Virág Emese. 2017-ben megkapta a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat. Együtt dolgozott Erdei Péterrel, Nemes László Norberttel és a Mendelssohn Kamarazenekarral. Külföldön szólistaként énekelt énekelt Birminghamben, Londonban, Pekingben, Sanghajban. szólistaként is. 2021 nyarán Mozart Varázsfuvolájából Pamina szerepét énekelte Medveczky Ádám vezényletével, valamint részt vett a Musicum Laude mesterkurzuson, ahol Kolonits Klára volt a mestere. 2022-ben debütált az Operaházban Britten Szentivánéji álom c. operájából Borsószirom tündér szerepével. Szintén 2022-ben elnyerte a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, és részt vett egy olaszországi énekversenyen, ahol a középdöntőig jutott.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: a fellépők

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online