Ezt a cikket 2023. 06. 20 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hazatérés – Kéringer Dávid és barátainak koncertje

TELT HÁZ!
 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2023. június 19. (hétfő) 18 óra
 
a fellépők
 
Kéringer Dávid, Németh Gábor és Kalocsai Eszter idén 10 éve érettségiztek a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, mely intézmény sokakat indított már el eredményesen a hivatásos zenélés útján. A koncert résztvevői az elmúlt években a világ különböző pontjain folytatták tovább tanulmányaikat és értek el sikereket. A három osztálytárs, immár diplomás művészek, Kovács Adéllal és Agárdi Eszterrel kiegészülve kezdte el újra a közös munkát.
Mozart egyik legjelentősebb fúvós hangszerre írt kamaraműve, a klarinétra és vonósnégyesre komponált kvintett mellett hallható lesz Debussy szaxofonrapszódiája Kéringer Dávid erre a formációra készült átiratában, valamint intermezzóként Schubert B-dúr vonóstriója.
 
Műsor:
Debussy: Rapszódia szaxofonra
Schubert: B-dúr vonósrió, D.471
Mozart: Klarinétkvintett, K.581
 
Közreműködik:
Kéringer Dávid (klarinét, szaxofon)
Németh Gábor (hegedű)
Kovács Adél (hegedű)
Kalocsai Eszter (brácsa)
Agárdi Eszter (cselló)
 
Kéringer Dávid klarinéton, szaxofonon és blockflötén játszik, 2022-től Fulbright Ösztöndíjjal az amerikai Bard College tanulója. Alapdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, majd mesterfokozatot az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien növendékeként kapott. Szólistaként fellépett már Magyarországon kívül Ausztriában, Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. A 2020-as Danubia Talents Vienna verseny győztese fúvós kategóriában. Közreműködőként fellépett szimfonikus zenekarokban, több nagysikerű magyar és nemzetközi színházi produkcióban, illetve a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató televízió-műsorban.
 
Németh Gábor a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte hegedűtanulmányait. Különböző kamarazenei formációkkal kiemelkedő sikerrel szerepelt számos hazai versenyen. 2014 óta tagja az Anima Musicae Kamarazenekarnak, 2018-ban zenésztársaival megalapította a Variart Ensemble-t, 2019-ben pedig Bank of China Ösztöndíjat vehetett át. Kamarazenészként és zenekari művészként fellépett Európa nívós koncerttermeiben, valamint Kínában és Marokkóban. Gyakori fellépője különböző kortárszenei előadásoknak.
 
Kovács Adél hegedűtanulmányai során megfordult Hollandiában, Budapesten, Győrben, illetve Svájcban. Kitüntetéses diplomákat kapott alap és mesterfokon egyaránt, Magyar Köztársasági Ösztöndíj és Swiss Government Excellence Ösztöndíj nyertese. Jelenleg az Anima Musicae Kamarazenekar tagja, valamint közreműködött többek közt a Concerto Budapestnél és a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnál. Nemzetközi tapasztalatokat a Malta Philharmonic Orchestra, az Orchestra de Chambre Lausanne és a Junge deutsch-französische Philharmonie tagjaként szerzett.
 
Kalocsai Eszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte diplomáját Láposi János brácsaosztályának tagjaként. Kétszeres Erasmus-ösztöndíjas, fogadó egyetemei az Universität Mozarteum Salzburg (Ausztria) és a Prins Claus Conservatoire Groningen (Hollandia) voltak. 2020-ben felvételt nyert a MÁV Szimfonikus Zenekarba, és aktív résztvevője a magyar kamarazenei életnek, valamint számos külföldi és hazai mesterkurzusnak.
 
Agárdi Eszter csellóművész Kisvárdán született. Már gyerekként közel került a komolyzenéhez csellótanár édesanyja és zenét tanuló testvérei révén. Hároméves korában kezdett el csellózni, ötévesen pedig megnyerte első versenyét. Azóta két országos és kilenc nemzetközi versenygyőzelmet tudhat magáénak. 2019-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett mesterdiplomát, jelenleg az intézmény doktori iskolájának hallgatója. A Metrum Ensemble, a Kariatida Alkotócsoport és a Variart Ensemble tagja. Szólistaként Magyarországon és a külföldön is sok helyen hallhatta a közönség, fellépett Velencében, Salzburgban, Jeruzsálemben és Szentpéterváron.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők, FSZEK
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online