Ezt a cikket 2023. 12. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kendőlengetős koncert gyerekeknek

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2023. december 1. (péntek) 17 óra

gyermekek ülnek egy szőnyegen, kezükben színes kendőt lengetnek

A Derce Zenekar koncertjére várjuk a kicsiket és a nagyokat. A zenekar két évvel ezelőtt lépett fel először, amikor egy grúz dalt kellett megtanulniuk egy akkor megrendezett könyvbemutatóra. Tagjai: Tilkiné Varga Katalin (ének) Kecskeméti Balázs (nagybőgő) és Ősz Gábor (gitár, tambura, tilinkó.) Egyikük sem képzett zenész, ám szabadidejükben a legfontosabb számukra a zene. Dsupin Pál népzenesz halála után megjelent egy verseskötet, ami újabb ihletet adott nekik. Egyre több dallam született, leginkább népzenei alapúak, de szívesen tekintenek más, szabadabb műfajok felé is.
 
A koncert különlegességét a Kokas-koncertpedagógia azon sajátossága adja, hogy taps helyett kendőt lengetve, a kendő suhogásával ismerjük el a művészek munkáját. Így egy-egy darab végén a csend, majd a kendők finom suhogása különleges élményt ad.
A rendezvény szervezője a Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány, mely Kokas Klára szellemi örökségének, a Kokas-pedagógiának a megismertetésével, népszerűsítésével és oktatásával foglalkozik. A Kokas-pedagógia komplex esztétikai nevelés, amely lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy zenei-mozgásbeli-vizuális kifejezésen keresztül saját személyiségüket is megismerjék és fejlesszék.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Bándoli Katalin
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online