Ezt a cikket 2023. 01. 28 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kendőlengetős koncert – gyerekeknek és szüleiknek

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2023. január 27. (péntek) 17 óra
 
 
Új koncertsorozatunkat, a Kendőlengetős koncerteket azoknak az óvodás és kisiskolás gyerekeknek ajánljuk, akik most ismerkednek a zenével, vagy szeretnének közelebb kerülni hozzá; szeretnek játszani, részesei lenni az eseményeknek. És persze szüleiknek, akik szeretnének közös élményeket a gyermekeikkel!
Hogyan lehet a zenét másképp hallgatni, érezni, átélni? A koncerteken a dalokat mindig tapssal szakítják meg, pedig a számok vége még nem jelenti mindennek a végét, hiszen a zene még tovább él bennünk. A Kendőlengetős koncerteken a zeneszámok végén kendőt lengetnek, így a zenék közötti csöndben adatik meg, hogy a mű magától csengjen le a lelkünkben.
A koncerteket zenészek tartják, de nem egyszerű zenehallgatás áll a középpontban, hanem a kötetlen, közös befogadás testközelben a zenészekel. Éneklés, szabad játék, zenehallgatás és improvizatív mozgások, a komolyzene és a népdalok izgalmas fúziója. A Kokas-pedagógiának köszönhetően a koncert utáni foglalkozáson a közös éneklés, mozgás, rajz, alkotás élményének beépítésével egyedi élmény részesei lehetnek a résztvevők.
A rendezvény szervezője a Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány, mely Kokas Klára szellemi örökségének, a Kokas-pedagógiának a megismertetésével, népszerűsítésével és oktatásával foglalkozik. A Kokas-pedagógia komplex esztétikai nevelés, amely lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy zenei-mozgásbeli-vizuális kifejezésen keresztül saját személyiségüket is megismerjék és fejlesszék.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online