Ezt a cikket 2022. 03. 12 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Igazgyöngyök - Koós Flóra dalestje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont: 2022. március 11. (péntek) 18 óra
 
Résztvevők:
Koós Flóra (szoprán)
Mocsári Emma (zongora)
 
Az est házigazdája: Madarász Iván
 
Műsor:
Purcell: Here the deities approve Z.339/III.
Madarász Iván: Féltekéről féltekére
Schubert: Im Frühling D.882
Hollós Máté: Péter-képek
Schubert: Abendstern D.806
Fekete Gyula: Három dal Csokonai Vitéz Mihály verseire
Mendelssohn: An die Entfernte Op. 71 No. 3
Tóth Péter: Dalok James Joyce verseire
Kósa György: A menyasszony éneke
Brahms: Es träumte mir Op. 57 No. 3
 
Koós Flóra az Egri Tanárképző Főiskola magyar-ének szakán szerezte első oklevelét. 1990-ben kezdte meg tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének tanszakán. 1993-ban felvételt nyert az opera szakra, majd 1995-ben kapott kitüntetéses diplomát. Az egyetemen Sólyom-Nagy Sándor, Pogány Imola és Medveczky Ádám növendéke volt. A diploma megszerzése után három évig a Nemzeti Énekkarban énekelt, két évig évig a Bartók Béla Konzervatóriumban volt magánének főtárgytanár, majd a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében a karvezetés szakos hallgatók hangképző tanára. 2003-tól a Pázmány Péter Egyetem gyakorló gimnáziumának alapfokú művészetoktatási iskolájában tanított. 2009 óta a csepeli Egressy Béni Konzervatóriumban oktat főtárgyként magánéneket, énekhangképzést. A tanítással párhuzamosan rendszeres közreműködője a hangversenyéletnek. Rádió-, televízió- és lemezfelvételek készültek a közreműködésével, kortárs operák bemutatóin, koncerteken, operaelőadásokon énekel itthon és külföldön.
 
Mocsári Emma 1984-ben szerzett zongoratanári diplomát az LFZE Tanárképző Intézetében, majd korrepetitor-hangszeres kamaraművész szakon diplomázott a Zeneakadémia egyetemi tagozatán 2005-ben. Az elmúlt években számos koncerten, hazai és nemzetközi versenyen, kurzuson kísért ifjú növendékeket, valamint elismert művészeket. Több alkalommal lépett fel hazai és nemzetközi zenei fesztiválokon. Jelenleg a monori Budai Imre Zeneiskola zongoratanára és a csepeli Egressy Béni Református Zeneművészeti Szakgimnázium hangszeres korrepetitora.
A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotók: FSZEK
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online