Ezt a cikket 2022. 09. 09 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hegedűs Endre és Mezei Pál zongoraestje

TELT HÁZ!

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. szeptember 8. (csütörtök) 18 óra

Közreműködik:
Hegedűs Endre zongoraművész
Mezei Pál zongoraművész
 
Műsor:
J. S. Bach: c-moll partita, BWV 826 (Mezei Pál)
Schubert: Gesz-dúr impromptu, op. 90. No. 3. (Hegedűs Endre)
Schubert: Esz-dúr impromptu, op. 90. No. 2. (Hegedűs Endre)
Beethoven: e-moll szonáta, op. 90. (Mezei Pál)
Chopin: Etűdök, op. 10. No. 3., No. 12. (Hegedűs Endre)
Chopin: b-moll noktürn op. 9. No.1. (Hegedűs Endre)
Debussy: Kis szvit (Hegedűs Endre és Mezei Pál)
Liszt: Szerelmi álmok S.541 (Hegedűs Endre)
Liszt: 15. Magyar rapszódia - „Rákóczi-induló” S.244/15 (Hegedűs Endre)
 
Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész a hazai és a nemzetközi hangversenyélet ismert szólistája. 1980-ban zongoraművész és tanári diplomát kapott a Liszt Ferenc Zeneakadémián, tanárai Antal István, Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Schiff András és Hajdú Anna voltak. Tanulmányai befejezése után gyakran vett részt Bruno Leonardo Gelber és Vásáry Tamás mesterkurzusain. Tíz nemzetközi zongoraverseny díjazottja: többek között I. helyezést kapott az olaszországi Monzában a Rina Sala Gallo Nemzetközi Zongoraversenyen és Morconéban a Rahmanyinov Nemzetközi Zongoraversenyen. II. díjazottja a Sydney-i Nemzetközi Zongoraversenynek és a milánói Scalában megrendezett Dino Ciani Zongoraversenynek. Szólistaként és kamaraművészként rendszeresen hangversenyezik itthon és külföldön, fellépéseinek száma meghaladja a 2300-at. Nagy sikerrel vendégszerepelt Európa számos országában, Ausztráliában, Japánban, a volt Szovjetunióban, Dél-Koreában, Kanadában és az Egyesült Államokban.
 
Mezei Pál zongoraművész 1990-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora szakán, ahol Kemenes András, Rados Ferenc és Wagner Rita növendéke volt. 2004-ben szerezte meg második diplomáját Kerek Ferenc tanítványaként a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar zongora szakán. Több mesterkurzuson is tovább mélyítette tudását, legjelentősebbek a Cziffra György által tartott képzések voltak. Korrepetitorként oktatott, valamint kamarazenét tanított a Győri Zeneművészeti Főiskolán, majd a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Az önálló előadásokon túl szívesen játszik kamarazenét, és rendszeresen fellép a Magyar Állami Operaház szólóénekeseivel. 1998-ban az Országos Szakközépiskolai Fuvolaversenyen a legjobb kísérő különdíját kapta meg. 2000-ben kamarazenészként Fisher Annie Zenei Előadó-művészeti Ösztöndíjban részesítették. 2008-ban a Budapesti Fesztiválzenekar által szervezett Végh Sándor Verseny I. helyezettje volt. Koncertezett Európa számos országában és Japánban. Nemzetközi ének mesterkurzusok korrepetitora, az Erkel Gyula Operastúdió művészeti vezetője.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Hegedűs Endre és Mezei Pál

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online