Ezt a cikket 2024. 04. 04 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fuvoLant trió francia barokk estje

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. április 4. (csütörtök) 18 óra
 
két angyalka fuvolázik, egy angyalka lanton játszik – rajz
 
Műsor:
P. D. Philidor: D-dúr szvit, Op.1 No.1
Boismortier: h-moll duó, Op.2, No.1
R. de Visée: Chaconne – Rondeau ’La Montfermeil’
J.-M Hotteterre: e-moll szvit, Op.2 No.4
Három brunette J.-M Hotteterre díszítéseivel:
- Air de Mr. Lambert – Goutons un doux repos
- Air de Mr. Lully – Rochers vous êtes sourds
- Air de M. de Bousset – Porquoy doux rossignols
J. Naudot: G-dúr triószonáta, Op. 2 No.1
 
Közreműködik a fuvoLant trió:
Balogh Vera (fuvola)
Szabó-Szemenyei Eszter (fuvola)
Harmath Viktória (lant)
 
Balogh Vera a hazai régizenei élet meghatározó fuvolása. Repertoárja a barokktól a kora romantikáig terjed. Brüsszelben Barthold Kuijken növendékeként diplomázott 1999-ben, majd 2015-ben doktorált a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, amelynek barokkfuvola- tanára. Rendszeresen tart előadásokat régizenei témákban zeneművészeti egyetemeken, iskolákban és kurzusokon. Barokk zenekarokkal és kamaraegyüttesekkel koncertezik, a Traverata kamaraegyüttes állandó tagja, amelynek nevéhez többek közt számos barokk és klasszikus mű újrafelfedezése és újkori bemutatója fűződik.
 
Szabó-Szemenyei Eszter a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium fuvola szakának elvégzése után az ELTE-n és a BME-n tanult gyógypedagógiát, továbbá számítógépes és kognitív idegtudományt. Jelenleg az ELTE neveléstudományi doktori iskolájában végzi doktori tanulmányait. Barokk fuvolával a konzervatórium elvégzése után kezdett foglalkozni magánúton Balogh Verával és nyári kurzusok során. Az évek alatt kisebb nagyobb kamaracsoportokban játszott. Mivel már tanulmányai elején is a francia barokk zenét érezte a leginkább közel magához, fontosnak tartotta ezt a zenét az arra íródott fuvolán előadni. Öröm számára játszani a különleges hangszínű és kezelhetőségű Hotteterre-fuvolán.
 
Harmath Viktória 2015-ben szerezte művész-tanár diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, klasszikus gitár szakon. Tanulmányai alatt Csáki András, Káplár Jánosné Kleman Magdolna, Pavlovits Dávid, Seres Borbála és Szilvágyi Sándor voltak a mesterei. Ifjúkora óta rendszeres és aktív résztvevője hazai- és külföldi mesterkurzusoknak. 2015 óta foglalkozik continuóval barokk lant hangszeren. A Simplicissimus Ensemble és az Arbor Sonora Kamaraegyüttes tagja. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem lant tanár mesterszakos hallgatója Kónya István lantművész osztályában.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online