Ezt a cikket 2024. 02. 16 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Farsangolunk? - kreatív családi kendőlengetős koncert

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. február 16. (péntek) 17 óra
 
sárga háttér előtt maszkok, farsangi kiegészítők
 
Szeretettel várjuk az óvodás és kisiskolás gyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel. Ezen a délutánon sokat énekelünk és mulatunk, így a jókedv is a közöttünk lesz. A zenéről Szabó Réka, a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fuvolatanára és tehetséges tanítványa, Cseszkó Anna gondoskodik. A koncert végén egy kis meglepetéssel is kedveskedünk a gyerekeknek.
 
A Kendőlengetős koncerteket azoknak az óvodás és kisiskolás gyerekeknek ajánljuk, akik most ismerkednek a zenével, vagy szeretnének közelebb kerülni hozzá; szeretnek játszani, részesei lenni az eseményeknek. És persze szüleiknek, akik szeretnének közös élményeket a gyermekeikkel!
 
Hogyan lehet a zenét másképp hallgatni, érezni, átélni? A koncerteken a dalokat mindig tapssal szakítják meg, pedig a számok vége még nem jelenti mindennek a végét, hiszen a zene még tovább él bennünk. A Kendőlengetős koncerteken a zeneszámok végén kendőt lengetnek, így a zenék közötti csöndben adatik meg, hogy a mű magától csengjen le a lelkünkben.
A rendezvény szervezője a Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány, mely Kokas Klára szellemi örökségének, a Kokas-pedagógiának a megismertetésével, népszerűsítésével és oktatásával foglalkozik. A Kokas-pedagógia komplex esztétikai nevelés, amely lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy zenei-mozgásbeli-vizuális kifejezésen keresztül saját személyiségüket is megismerjék és fejlesszék.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: freepic.com
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online