Ezt a cikket 2022. 04. 06 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fábri Flóra Bach-estje

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. április 5. (kedd) 18 óra
 
Műsor:
J. S. Bach: Das wohltemperierte Clavier, Band I. (BWV 846-869)
– szünet a 12. prelúdium és fúga után –
 
Közreműködik:
Fábri Flóra (csembaló)
 
Fábri Flóra Budapesten Soltész Anikónál, Münchenben Christine Schornsheimnál, Essenben pedig Christian Riegernél tanult csembaló, historikus billentyűs hangszerek és continuó szakokon. Tokióban is eltöltött egy szemesztert a Geidai egyetem vendéghallgatójaként 2010-ben. 2011-ben DAAD tanulmányi ösztöndíjat nyert, továbbá 2008-2014-ig a Friedrich-Ebert-Stiftung ösztöndíjasa volt. Az első szólólemeze 2020-ban jelent meg (CPO/Deutschlandfunk Kultur, „Gottlieb Muffat meets Handel”), a másodikat 2021-ben egy eredeti, 1790-ben épült tangenszongorán vette fel a kötheni kastélyban. Szilágyi Dóra hegedűssel felvett duó CD-jük 2022 tavaszára várható (H.I.F. Biber és Georg Muffat művei, SWR/Querstand). Kamarazenészként díjakat nyert a Gebrüder Graun versenyen, az Ambronay Fesztivál EEEmerging programján, a Premio Selífa és a Biagio Marini versenyeken (korábbi együttesével, az Il Quadro Animatóval). Rendszeresen együttműködik Eva Leonie Fegers furulyással (Duo F/F), valamint Baranyay Piroska csellistával és Martin Jantzen gambással. Continuójátékosként több mint 10 CD-n játszott, legtöbbjüket a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekarral vette fel. További zenekari együttműködés fűzi a Concerto Köln, az Akademie für Alte Musik Berlin és a B´Rock együttesekhez. A Bachfest Köthen rezidens együttese, a Köthener BachCollektiv tagja Midori Seiler irányítása alatt 2018 óta, és aktívan együttműködik Bernhard Forck hegedűművésszel (számos operaprodukcióban a mannheimi Nationaltheaterben, legutóbb Händel Il Trionfo del Tempo e del Disinganno című oratóriumában). Fontos számára a tanítás. A Frankfurti Zeneművészeti Főiskolán (HfMDK) 2014 óta van állásban mint csembalókorrepetítor és continuótanár, a bécsi MDW-n Carsten Eckert furulyaosztályának korrepetítora volt (2014-2017). 2021 októbere óta a Kölni Zeneművészeti Főiskolán (HfMT Köln) tanít csembaló főtárgyat Michael Borgstede asszisztenseként. További kiemelkedő állomások/helyszínek: Köthener Bachfesttage, Bachfest Leipzig, Thüringer Bachwochen, MüPa Budapest, Zeneakadémia Budapest, Opera Royal Versailles, Chapelle Royal Versailles, NCEM York, Nationaltheater Mannheim, Kölner Philharmonie.

További információk: florafabri.com/hu
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Astis Krause

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online