Ezt a cikket 2023. 01. 26 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elrejtem magam – Csereklyei Andrea énekel

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2023. január 25. (szerda) 18 óra
 
Műsor:
Beischer-Matyó Tamás: Elrejtem magam. Dalok magyar költők verseire
 
Közreműködik:
Csereklyei Andrea (ének)
Bizják Dóra (zongora)
 
Csereklyei Andrea főként klasszikus és barokk oratóriumok, operák szólistájaként hallható. Gyakran énekel dalesteken, és több kortárs mű bemutatója is fűződik a nevéhez. Magyarország vezető együtteseinek gyakori szólistája, különböző fesztiválok visszatérő
vendége. Számos rádió- és tévéfelvétel közreműködője, a Hungaroton gondozásában megjelent több régizenei „World Premiere” felvétel szólistája. Artisjus-díjas, 2000-2001-ben Fischer Annie ösztöndíjas, 2014-ben és 2019-től a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa. Vendégszerepelt – többek között – Bécsben, Salzburgban, Moszkvában, Kolozsvárott, Bukarestben, Pozsonyban, Prágában, Hágában, Firenzében, Münchenben, Stuttgartban, Londonban, Mexikóban és Pekingben. A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának adjunktusa, és az LFZE hangképző tanára.
 
Bizják Dóra zongoraművész 1996-ban diplomázott a Zeneakadémián, ahol korrepetitori oklevelet is szerzett. Tanárai Hambalkó Edit, Kemenes András, Gulyás Márta és Rados Ferenc voltak. 1999-ben tanulmányokat folytatott az Illinois State Universityn. Részt vett Schiff András, Dmitrij Baskirov, Leon Bates és mások mesterkurzusain és több alapítványi ösztöndíjas képzésen. Számos versenyen ért el helyezést. Magyarországon kívül koncertezett Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban. Férjével, Zentai Károllyal 1999-ben megalapította a Duo Klavi-Artot, mellyel 2000-ben első díjat és különdíjat nyert a padovai Nemzetközi Négykezes Zongoraversenyen. 2002 óta a Nemzeti Énekkar korrepetitora, rendszeres közreműködője a Nemzeti Filharmonikusok és a Művészetek Palotája rendezvényeinek.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online