Ezt a cikket 2024. 03. 04 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Daloló könyvtár

Helyszín: FSZEK Központi Könyvtár Zenei Gyűjtemény, Budapest VIII. kerület, Szabó Ervin tér 1.

Időpont:  2024. március 4. (hétfő) 10:30 óra
 
pálcika gyerekek egy kottaszőnyegen
 
A hangszeres zene és az énekszó mellett a ritmikus játékok megismertetése verseken és mondókákon keresztül valósul meg, amit nem csak gyermek, de szülő is garantáltan élvezni fog, hiszen a játék és a tanulás összefonódik. Az éneklés közösségteremtő hatása ősidőktől jelen van az emberiségben, ösztönös ez a fajta hangadás, ezért nem szükséges, hogy bármilyen zenei előképzettsége legyen a gyermeket kísérő felnőttnek.
A programon belül nincs kötelező elem, minden kisgyermek és szülő abban vesz részt, amiben szeretne. Ha a gyermek szemére a dallamok inkább álmot hoznak, az sem gond, hiszen az is pozitívan hat a lélekre. Az interaktív kikapcsolódás fejlesztő jellegű, mivel a gyermek hallási képességei kialakulóban vannak ebben a korban. A kísérő szülő, nagyszülő pedig elsajátíthat a helyszínen olyan játékokat és egyszerűbb dallamokat, amelyeket akár otthon is alkalmazni tud. Mindemellett a résztvevők könyvtári szolgáltatásainkat is igénybe tudják venni.
Kezdődjön zenével és könyvek között az élet!
 
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció és könyvtári tagság szükséges. Regisztrálni a dalolokonyvtar@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának és a gyermek(ek) életkorának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Könyvtári tagság létesíthető a helyszínen 200 Ft-os adminisztrációs díj ellenében vagy kölcsönzésre is jogosító beiratkozással.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: FSZEK (BZs)
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online