Ezt a cikket 2024. 02. 21 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cziffra Fesztivál I Fókuszban a fiatalok_Kompozíció és improvizáció

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2024. február 21. (szerda) 18 óra
 
Ifj. Balázs Elemér és Oláh Krisztián
 
A Cziffra Fesztivál évek óta elkötelezett támogatója a jövő előadóművészi generációinak, amelynek keretében nemcsak anyagi és erkölcsi elismerésekkel, hanem fellépési lehetőségeket és szakmai mentorálást biztosítva igyekszik segíteni a tehetséges fiatalok kibontakozását. A Fókuszban a fiatalok sorozat következő koncertjén Ifj. Balázs Elemér és Oláh Krisztián, a 2023. évi Cziffra Fesztivál Kreatív Művész-díj nyertesei lépnek színpadra.
A koncert kapcsán ifj. Balázs Elemér, a Junior Prima Díjas zongorista-zeneszerző így fogalmazott: „Műsoromat elsősorban az intuitív darabok köré építettem fel. Úgy gondolom, a Chopin-prelűdök mélysége már alapjában véve megadja a koncert hangulatát, amit Cziffra fantasztikus átiratával és a saját, új kompozícióimmal tarkítok. A saudade egy portugál kifejezés, amely az elvágyódás kettősségét írja le. Ez a kettősség az összes darabban fellelhető lesz.” Oláh Krisztián, szintén Junior Prima Díjas zongorista-zeneszerző, aki ösztönös improvizációival szintén kitűnik a mai fiatal jazzelőadók sorából, az utóbbi időben keletkezett darabjaiból is kóstolót ad, így ősbemutatóra is készülhet a közönség.
 
(A Cziffra Fesztivál és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjtemény közös koncertje)
 
Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kiemelt szponzor: MVM
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Cziffra György Fesztivál
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online