Ezt a cikket 2021. 12. 21 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cselló- és zongoraest – kortársak és klasszikusok

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2021. december 20. (hétfő) 18 óra
 
Műsor:
Sugár Miklós: Rábeszélés
Bucz Magor: Variációk egy Mendelssohn-témára
Madarász Iván: Lót imája
Schubert: Litanei auf das fest allerseelen
Hollós Máté: Bandinante
Fekete Gyula: Szerenád
Brahms: Wie Melodien zieht es mir
Bánkövi Gyula: Jégbe zárt fájdalom
Brahms: Liebestreu
Tóth Péter: Cyrano szóló csellóra
Brahms: Sapphische Ode
Kecskés D. Balázs: Confession
Schubert: Du bist die Ruh
 
Közreműködik:
Onczay Zoltán (cselló)
Mocsári Emma (zongora)
 
Onczay Zoltán zenész családban született, és már kisgyermekként megfogta a cselló hangja. A Zeneakadémián és a Berlini Művészeti Egyetemen sok érdekes és hasznos tapasztalatot szerzett tanulmányai során. Jelenleg a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Madrid Soloist szólamvezetője, emellett rendszeresen ad kamara- és szólókoncerteket. A fennmaradó időt legszívesebben gyakorlással, kirándulással és 20 hónapos kislányával tölti.
 
Mocsári Emma 1984-ben szerzett zongoratanári diplomát az LFZE Tanárképző Intézetében, majd korrepetitor-hangszeres kamaraművész szakon diplomázott a Zeneakadémia egyetemi tagozatán 2005-ben. Az elmúlt években számos koncerten, hazai és nemzetközi versenyen, kurzuson kísért ifjú növendékeket, valamint elismert művészeket. Több alkalommal lépett föl hazai és nemzetközi zenei fesztiválokon. Jelenleg a monori Budai Imre Zeneiskola zongoratanára és a csepeli Egressy Béni Református Zeneművészeti Szakgimnázium hangszeres korrepetitora.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A rendezvényen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alattiak védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány és szájmaszk viselése szükséges.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotók: Mocsári Emma és Onczay Zoltán
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online