Ezt a cikket 2023. 11. 27 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bűnbánó Balassi – A Tercina együttes és Kálid Artúr színművész műsora

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:
 2023. november 27. (hétfő) 18 óra
 
 
A nagy műveltségű, több nyelven beszélő, verseket is fordító Balassi költeményei dalszövegként keletkeztek, s az utókor a költő utalásai alapján több vers esetében azonosítani is tudja az ihlető melódiát.
Az est során egyes versek énekelve, mások szavalatként hangzanak el. Színesíti a programot, hogy a versek mellett a költő levelezéséből és a konfliktusgazdag életét illusztráló periratokból is megszólalnak részletek. A versekhez kapcsolódva feltehetőleg Balassi által is ismert művek csendülnek fel: Regnart, Bakfark, Palestrina és Susato tételei között korabeli tánczenék, frottolák, canzonetták, balettók is helyet kapnak. A zenei és irodalmi anyagot Balassihoz kapcsolódó portrék, kéziratok, térképek vetítése egészíti ki.
 
Közreműködik:
Kállay Katalin (furulyák)
Vitárius Piroska (hegedű)
Győri István (lant)
Kálid Artúr színművész
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők, FSZEK (BZs)
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online