Ezt a cikket 2023. 01. 21 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

L’amour musicien – Barokk zenei körkép, Európa, 1740

TELT HÁZ!
 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2023. január 20. (péntek) 18 óra
 
Műsor:
J. Pinel: Rossignol - ária a Nouveau recueil d'airs sérieux et à boire kötetből (Paris, 1737)
L. Granom: D-dúr szonáta, Op. 1 No. 8. (London, 1745)
J. A. Hasse: Venetian Ballads (London, 1745)
J. C. F. Fischer: C-dúr 'Clio' szvit a Musikalischer Parnassus kötetből (Augsburg 1738)
J. A. Hasse: Venetian Ballads (London, 1745)
Th. L. Bourgeois: L'amour musicien (Paris, Boivin, Le Clerc, Mme Hue, 1744)
 
Közreműködik:
Bodrogi Éva (szoprán)
Balogh Vera (barokk fuvola)
Csizmadia Angelika (csembaló)
 
Bodrogi Éva a londoni Guildhall School of Music and Drama-n szerezte meg előadó-művészi mester diplomáját Susan McCulloch, Nancy Argenta és Emma Kirkby tanítványaként, majd Miskolcon művésztanári diplomát kapott Schultz Katalintól. A Palladium Chamber Opera Company tagjaként számos barokk és klasszikus operaszerepet énekelt el. Együtt dolgozott többek között William Christie-vel, Christian Cirnynnel, David Roblou-val, Cathrine McIntosh-sal, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Concerto Budapesttel, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner–Szász Kamaraszimfónikusokkal, a Musica Antiqua Austriával, az Ensemble Philipp-pel, a Solamente Naturalival, a Savaria Baroque-kal, az Aurae Musicaléval, a La Tempesta barokk együttessel, a Balti Államok Kortárs Zenekarával vagy a La Nuove Musichével. A Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesének gyakori meghívott szólistája. Több CD-t készített a Hungaroton, a Naxos és a Gryllus Kiadók számára. A Müpa, a Zeneakadémia, a BMC vagy a Magyar Zene Háza felkérésére olyan neves művészekkel készít közös produkciókat a klasszikus régi magyar zene és a magyar népzene közös gyökereit kutatva,mint például Szalóki Ági, Herczku Ágnes, Bognár Szilvia népi énekesek, Lukács Miklós, Dresch Mihály, Balogh Kálmán, Szokolay Dongó Balázs népi muzsikusok.
 
Balogh Vera a hazai régizenei élet meghatározó fuvolása. Repertoárja a barokktól a kora romantikáig terjed. Brüsszelben Barthold Kuijken növendékeként diplomázott 1999-ben, majd 2015-ben doktorált a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, amelynek barokkfuvola- tanára. Rendszeresen tart előadásokat régizenei témákban zeneművészeti egyetemeken, iskolákban és kurzusokon. Barokk zenekarokkal és kamaraegyüttesekkel koncertezik, a Traverata kamaraegyüttes állandó tagja, amelyek nevéhez többek közt számos barokk és klasszikus mű újrafelfedezése és újkori bemutatója fűződik.
 
Csizmadia Angelika zongoratanulmányok után kezdett csembalózni. 1995-ben a brnói Masaryk Egyetemen, 1999-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát. Tudását több mesterkurzuson tökéletesítette (Zuzana Ruzickova, Jos van Immerseel, John Toll). A Trio "da Capo" és a Divertimento kamaregyüttes alapító tagja, a Hortus Musicus 99 csembalistája.

 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online