Ezt a cikket 2023. 03. 17 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bach mindenkinek a könyvtárban

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2023. március 17. (péntek) 18 óra
 
Műsor:
J. S. Bach: G-dúr csellószvit, BWV 1007
J. S. Bach: Blute nur, du liebes Herz (Máté-passió)
J. S. Bach: Aus Liebe will mein Heiland sterben (Máté-passió)
J. S. Bach: d-moll csellószvit, BWV 1008
J. S. Bach: Non sa che sia dolore, BWV 209
 
Közreműködik:
Petrus-Bölöni Áron (gordonka)
Dálnoky Annamária (ének)
Szűcs Dániel (zongora)
 
Petrus-Bölöni Áron gordonkaművész Nagyváradon született zenész-művész családban. Hétévesen kezdett el csellózni a Nagyváradi Zeneművészeti Líceumban Marcu Sikes Ágnes tanárnőnél. A budapesti Bartók-konzervatórium előkészítő tagozatán Puskás Zsolt gordonkaművész növendéke volt, majd a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait szintén Puskás Zsoltnál, és felvételt nyert a Zuglói Filharmónia zenekarba. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen bachelor diplomáját Déri György gordonkaművész osztàlyàban szerezte. Számos mesterkurzuson vett rész (mások mellett Perényi Miklós, Steven Isserlis, Mező László). Kitüntetéses mesterdiplomáját Perényi Miklós növendékeként szerezte 2015 nyarán. Egyetemei évei alatt koncertmeghívást kapott Kínába, Svájcba, Olaszországba, Csehországba, Szlovákiába, Hollandiàba, Spanyolországba, Romániába. Mint kamaramuzsikus és szólista rendszeresen koncertezik itthon és külföldön.
 
Dálnoky Annamária a felvidéki Léván született. Zenei tanulmányait zongorán kezdte szülővárosában, majd a pozsonyi konzervatóriumban folytatta ének szakon. 2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol MA diplomát szerzett oratórium és dalének szakon 2018-ban. Tanára Pászthy Júlia volt. 2019 óta Iván Ildikó irányításával képezi magát. Számos hazai és külföldi mesterkurzuson vett részt (Vashegyi György, Hamari Júlia, Michael Chance, George Tchitchinadze, Rost Andrea, Irena Sylya, Nicholas Clapton). Itthoni fellépései mellett több európai országban is énekelt (Szlovákia, Németország, Románia, Csehország). Jelenleg a Rátonyi Róbert Színház társulatával a Varázsfuvolácska című operabevezető előadás-sorozatban játssza és énekli Pamina szerepét, illetve a Magyar Rádió Énekkarában kisegítő. Rendszeres közreműködője kamara- és szólókoncerteknek.
 
Szűcs Dániel Budapesten született. Zenei tanulmányait előbb a Bartók-konzervatóriumban végezte, majd 2016-ban a Zeneakadémia zongorakísérő és korrepetitor szakán végzett, 2017-ben pedig a karvezetés szakon Jobbágy Valér és Párkai István irányítása alatt. 2015-től másodkarnagya, 2016-tól társkarnagya (Bárd Judit mellett) a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusának. 2018-tól művészeti vezetője a Musica Sonora Zenekarnak. Több hazai mesterkurzuson vett részt, mind énekkar-, mind zenekarvezetői minőségben. Szabadidejében magas szinten foglalkozik a népművészettel, 2017 óta tagja a Vasas Művészegyüttes Tánckarának. Szintén 2017 nyara óta dolgozik rendszeresen a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusával.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: Petrus-Bölöni Áron, Dálnoky Annamária, Szűcs Dániel
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online