Ezt a cikket 2023. 12. 22 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hová tűnt a Mikulás?

2023. december 6. és 22. között Hová tűnt a Mikulás? címmel interaktív karácsonyi programot szervez együttműködésben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a szegedi Somogyi-könyvtár. A családok számára meghirdetett játékban részben az erre kialakított online felületen, részben pedig a könyvtárakban folyik a nyomozás, amelynek során játékos feladatok megoldásával kell megtalálni az elveszett Mikulást. A budapesti és a szegedi könyvtár partnerségében megvalósuló játékba – a kijelölt könyvtárak nyitvatartási idejében – bárki, bármikor bekapcsolódhat. A nyomozás mintegy 1 órát vesz igénybe.

Fotómontázs Mikuláshoz kapcsolódó rajzokkal

Mi történt a Mikulással? Egy rejtélyes esemény sodorta őt a könyvtárak közelébe, és most a résztvevők feladata kideríteni, merre járt! A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Somogyi-könyvtár közös, Budapesten és Szegeden egy időben megvalósuló nyomozós játéka az egész család számára izgalmas kihívásokat, interaktív feladatokat, tartalmas kikapcsolódást kínál minden korosztály számára. A kihívásokat sem nélkülöző játék során, a közös családi nyomozás izgalmas élményén túl, fejlődhetnek a gyerekek kreatív készségei, de a felnőtteknek is remek, tartalmas kikapcsolódásban lesz része.

A játékos nyomozás részben a genial.ly platformon erre kialakított felületen zajlik különböző online játékok segítségével, több feladatot viszont a könyvtárakban, offline módon lehet megoldani.

A játékba több könyvtárban lehet bekapcsolódni: Budapesten a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában, a XI. ker. Karinthy Könyvtárban és a XIX. ker. Üllői úti Könyvtárban; Szegeden a Somogyi-könyvtár központi épületében és egyes fiókkönyvtáraiban. Valamennyi helyszínen segítséget is kaphatnak a szervezőktől a kaland résztvevői a nyomozás során.

A program minden játékos számára ingyenes, így bárki csatlakozhat a karácsonyi hangulatú nyomozás izgalmas világához.

A Mikulás-játék játék az első állomása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Somogyi-könyvtár együttműködésének. A partnerség keretében többféle rendezvény, program és játék várja majd a könyvtárlátogatókat a közeljövőben.

Plakát: Canva.com, FSZEK

Információ

Központi Könyvtár

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:
A Sárkányos Gyerekkönyvtár nyitvatartása itt olvasható.

Elérhetőségeinkért kattintson IDE

Vezető és elérhetősége:
E-mail: kktitkar@fszek.hu
Telefonszám:
06 1 411-5017
Vezető: Farkas Ferenc
igazgató
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
OnlineFacebook link Facebook link Facebook link Youtube link blog link