Ezt a cikket 2023. 09. 23 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Wakana Kimura és Cs. Nagy Ildikó estje

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2023. szeptember 22. (péntek) 18 óra
 
Wakana Kimura és Cs. Nagy Ildikó
 
Műsor:
R. Strauss: Hegedűszonáta, Op.18
Ysaÿe: Poème élégiaque, Op.12
Wieniawski: Variációk egy eredeti témára, Op.15
 
Közreműködik:
Wakana Kimura (hegedű)
Cs. Nagy Ildikó (zongora)
 
Wakana Kimura négyéves korában kezdett el hegedülni. Jelenleg a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen tanul, Lothar Strauß professzor irányításával. Fontosabb versenyeredményei: Antonio Vivaldi Nemzetközi Zenei Verseny, 2. hely (2019); Központi Nemzetközi Zenei Akadémia (CIMA), döntős és a CIMA Thomann-díj kitüntetettje (2019); Forum Musikae Nemzetközi Akadémiai Verseny, 1. hely (2019); Laszlo Spezzaferri Nemzetközi Zenei Verseny, C kategória 1. hely (2021); Concorso Internazionale di Violino “Premio Rodolfo Lipizer”, 2. hely (2022); Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny Budapest, 1. hely (2022).
 
Cs. Nagy Ildikó zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Művészdiplomáját 1992-ben szerezte meg. 1990-től 1992-ig ösztöndíjasként az Illinois State University (USA) mesterkurzusának hallgatója volt. Master of Music diplomáját 1992-ben kapta meg. Kamaramuzsikusként rendszeresen ad koncerteket Magyarországon és külföldön. CD-felvételei jelentek már meg Ábrahám Márta hegedűművésszel és Klenyán Csaba klarinétművésszel.


A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők