Ezt a cikket 2023. 10. 30 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kürthy András, a rendező – könyvbemutató beszélgetés

 

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2023. október 30. (hétfő) 18 óra

Nánó Csaba

„Nem lehet nem tisztelni és csodálni egy olyan embert, aki Kürthy Andráshoz hasonló szakmai alázattal, pontossággal áll minden feladathoz, amit az élet elébe sodor. Olyan művész, aki hivatásában és a magánéletben is mindig pontos, precíz, nála nincsenek félmegoldások, elodázások, véletlen rátalálások. Szakmai múltjának köszönhetően – dolgozott ő is könyvszerkesztőként – pontosan tudta, miről és hogyan kell „megszólalnia” egy életinterjú-kötetnek” – írja Nánó Csaba a könyv születéséről. Kürthy Andrásról szólva így fogalmaz: „Kürthy szereti és tiszteli a műfajt, Amerikától Kolozsvárig, Pekingig azt akarja megrendezni,amit a zeneszerző írt. ...Egy jó rendező erre törekszik: meg akarja találni a mű lényegét, úgy, hogy ehhez a lényeghez neki magának is köze legyen. …A valóság hatalmas illúziója az, amit a színpadon közvetít, s mindig ragaszkodik az énekesek színvonalához. …Hogy kicsoda Kürthy András, az természetesen ebbe a kötetbe sem fért bele. De az olvasó talán kap néhány kulcsot…”

A könyvbemutatón Kürthy Andrással, hozzá közel álló művészekkel és a könyv szerzőjével beszélget az est moderátora.

A kötetet az Ábel Kiadó (Kolozsvár) adta ki, szerkesztő: Demény Péter.

Közreműködnek:
Becze Szilvia , a bemutató moderátora,
Nánó Csaba,
Szikszai Attila, az Ábel Kiadó vezetője,
Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója,
Golda János Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja
Kürthy András

A könyv a helyszínen megvásárolható.

 

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Fotó: Cimpean Rares Arcadie