Ezt a cikket 2022. 06. 22 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kemény Egon: Keringő rapszódia – zenés CD-bemutató

Kemény Egon kétszeres Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző 1905-ben Bécsben született, Kassán nevelkedett, majd a bécsi Zeneakadémián Franz Schmidt tanítványaként fejezte be komolyzenei tanulmányait. 1926-ban Budapestre érkezett, és a XX. századi könnyűzene műfajaiban ért el emlékezetes sikereket. Pályaíve magasról indult, s negyven esztendőn át tartó zeneszerzői alkotómunkája során a közönség és a szakma elismerésében volt része. 1969-ben Budapesten hunyt el.

Halálának 50. évfordulója alkalmából „Kemény Egon életműve – válogatás CD-sorozat” címmel Kemény Anna Mária produceri kezdeményezésére az MTVA és az Országos Széchényi Könyvtár támogatásával műveiből négy CD album jelent meg, a legújabbat most mutatjuk be kedves közönségünknek.
 
 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2022. június 21. (kedd) 18 óra
 
Közreműködik:
Csányi Valéria karmester
Kemény Anna Mária, Kemény Egon zeneszerző lánya
Pánczél Klaudia énekművész
Kassai István Liszt-díjas zongoraművész, az MMA rendes tagja
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: FSZEK