Ezt a cikket 2023. 06. 11 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Változatos programok várták a családokat a Budapest Könyvfőváros és a FSZEK margitszigeti gyereknapi rendezvényén

A Budapest Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár különleges programokkal készült a gyereknapra a margitszigeti Kristály Színtérben. Képes beszámolónkat olvashatják.

A gyereknapi programon készült fotók
A programokon készült fotók (galéria)
A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók A gyereknapi programon készült fotók

A Zenebona-zátonyon fellépett a Kaláka együttes, Nálatok laknak-e állatok? című koncertjükkel. Átadásra kerültek a Fantázia-sziget – Mesék és gyerekregények egy-egy jelenetét bemutató makettpályázatra beérkezett művek alkotóinak az oklevelek, különdíjak és emléklapok, és az érdeklődők megtekinthették a beérkezett maketteket is. A makettpályázat díjazottjairól itt olvashat. Az Aranyszamár Bábszínház Ágacska című előadását Szalóki Ági Zümmögő idő című koncertje követte, majd a Zenebatyu interaktív zenés programon lehetett részt venni Sőnfeld MátyássalA Magyar Nyomdász Társaság jóvoltából a résztvevők kipróbálhatták a nyomtatást és a kész művet haza is vihették.

Folyamatosan elérhető volt az Alkotó-kikötő, a Kalligráfia-öböl betűvető foglalkozásokkal, az Óriástársas-rakpart, a Fejtörő-szirt fejtörőkel és rejtvényekkel, valamint a Mester-móló kézművesfoglalkozásokal. A Fővárosi Állat- és Növénykert bátorságpróbával és izgalmas foglalkozásokkal várta a gyerekeket. 

A Mese-tengeren is több program várta a családokat: Bumberák Maja Ott, ahol a fán terem a vaj meg a túró meseprogramja; Népmesekincstár mesedélelőtt Dienes Évával, a Sárkányos Gyerekkönyvtár vezetőjével; Papírszínház Olgi nénivel; Kerekes Valéria Szavakkal átölelni című interaktív mesés-játékos foglalkozása; Víg Balázs - Ha átpördül a hinta foglalkozása; Agócs Írisz Rajzolj egy krumplit! című rajzos foglalkozása; Lovranits Júlia foglalkozása.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósult meg. 

Szöveg és fotók: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár