Ezt a cikket 2024. 06. 15 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Divatba hozzuk az olvasást - flashmob

plakát a résztvevő színészek fotójával

Hozd el a kedvenc könyvedet, és olvassunk együtt a 95. Ünnepi Könyvhéten, a Vörösmarty téren! Hozzuk divatba az olvasást közösen!

Időpont: 2024. június 15., szombat 15:00

Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér

Velünk tart az olvasásban
Nagy Katica, színművész
Makranczi Zalán, színművész
Kamarás Iván, színművész

Hogy fogjuk ezt együtt véghezvinni?

  1. Kérünk benneteket, hogy otthon vagy a könyvtárban válasszátok ki kedvenc könyveteket és hozzátok magatokkal a Vörösmarty térre.
  2. Mikor megérkeztetek, kérünk tőletek egy helyszíni regisztrációt, keressétek a nagy Könyvfőváros zászlókat a téren!
  3. Ezt követően Nagy Katica, Makranczi Zalán és Kamarás Iván vezetésével 10 percig, hangosan felolvasunk együtt a kedvenc könyvünkből, mindenki egyszerre.
  4. Kész is vagyunk, már hozzá is járultál az olvasás népszerűsítéséhez! Gratulálunk és köszönjük!
  5. Köszönetképpen megajándékozunk egy kitűzővel.

A flashmobot követően keressétek fel a Könyvfőváros standját (46-os) és készítsetek magatokról menő szelfi képeket, a szelfibox segítségével. A helyszínen kinyomtatott képeket természetesen haza is vihetitek.

A flashmob a Budapest Könyvfőváros eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Bővebb információ és további irodalmi, olvasáshoz kapcsolódó programok:
https://www.konyvfovaros.hu

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakát: FSZEK