Ezt a cikket 2023. 06. 06 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alul-és felülnézetből: a szociális képzések szerepe a társadalmi problémák kezelésében

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában - 9. alkalom:

Alul-és felülnézetből: a szociális képzések szerepe a társadalmi problémák kezelésében

Az esemény borítója

Felkért előadók:
Orosz Éva professor emeritus, ELTE TÁTK Szociálpolitikai doktori program vezetője: Társadalmi kihívások, szociálpolitikai elvárások és képzési dilemmák a „Ferge-iskola” alapításakor és napjainkban
Hegyesi Gábor professor emeritus: Szociális szervezők - családgondozók - általános szociális munkások - szociális munkások - szociálpedagógusok - egyházi szociális munkások - ... Hogyan tovább, szakma?
Benkő Fruzsina szociális munkás, az InDaHouse alapítója: A társadalomtudományi ismeretek érvényesülése a szociális munka gyakorlatában
 
Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet a szociologia@fszek.hu e-mail címen.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjteménye a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesülettel partnerségben Ferge Zsuzsa tiszteletére szabadegyetemet szervez. Az előadás-sorozat Ferge Zsuzsa munkásságát veszi alapul, és azokat az elveket, értékeket közvetíti egy szélesebb közönség számára, amelyeket Ferge szociológusi pályája során folyamatosan szem előtt tartott és képviselt.
A program szakmai részének összeállítása Talyigás Katalin, Rauh Edit és Hegyesi Gábor munkája. 

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Fotó: FSZEK