Ezt a cikket 2023. 05. 20 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Muzsikáló olvasók - kreatív meseműhely - Egy kiállítás képei

A 10 alkalmas kreatív meseműhely programsorozat célja a 7-12 éves gyermekek anyanyelvi, ének-zenei és vizuális kompetenciáinak fejlesztésén túl a komplex személyiségfejlesztés és a tanulási módszerek, képességek támogatása művészetpedagógiai, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával. Az alkalmak középpontjában egy-egy történet áll, melynek alapja egy papírszínház mese vagy egy olyan könyv, melyet a Holnap Kiadó Mesék az operából sorozatában, illetve a HVG Kiadó Klasszikus zenemesék sorozatában jelent meg. Az említett könyvek mindegyikéhez kapcsolódik egy zenei anyag is.
A meseműhelyen való részvétel feltétele legalább kezdő szintű olvasási képesség.
A foglalkozás során kooperatív, páros és egyéni munkaformákban is dolgozunk. A projekt az élményalapú oktatás, valamint az olvasás és a művészetek jelenlétének fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a fiatalok életében. A műhely a könyvek által segít megismerni, feldolgozni és átélni a zeneszerzők műveit, és nyújt maradandó élményt a művészetek testvérkapcsolatának bevonásával.
Minden alkalom alkotással zárul, melyhez kényelmes, maszatolást jól tűrő ruházat ajánlott.


A negyedik alkalomra 2023. május 20-án szombaton 11.00 és 13.00 óra között a Sárkányos Gyerekkönyvtárban (1088 Budapest, Reviczky u. 1.) kerül sor. Muszorgszkij: Egy kiállítás képei című zeneművével és a Fodor Veronika által írt azonos című mesével ismerkedhetnek meg a gyerekek. A műhely vezetője kreatív feladatokkal, kooperatív és asszociációs játékokkal, Mimo kártyajátékkal készül a gyerekeknek.
A műhely részeként mindenkinek lehetősége adódik arra, hogy híres festményekből "gyúrjon" össze egy saját alkotást. A kollázs technikával egy új kép, egy új történet kelhet életre.
A program időtartama várhatóan 2 óra, igény szerint 1-2 rövid szünettel.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Időpont: 2023. május 20. szombat, 11.00-13.00
Helyszín: FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, Budapest VIII. kerület, Reviczky u. 1.
Telefonszám: 06 (1) 411-5020
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a mesezenede@gmail.com e-mail címen lehet, melyre a gyermek nevét, életkorát kell elküldeni. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a programon, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
 
 a gyerekkönyvtár logója olvasó sárkányfigurával a könyvfőváros logója nyitott könyv képével a könyvtár logója a Wenckheim palota képével
 
A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Logók: FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, FSZEK, Budapest Könyvfőváros