Olvasni jó, olvasni menő

Olvasni jó, olvasni menő címmel könyvtári beiratkozási és kölcsönzési akció indult a főváros tizenegy kerületében.

A Fővárosi Önkormányzat, az Öthét Egyesület, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, valamint az I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX. és XX. kerület önkormányzatainak együttműködésében valósul meg a program.

olvasó gyerekek a plakáton

A dr. Bősz Anett, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes fővédnökségével megvalósuló akció célja, hogy 2024. április 2. és május 15. között minél több, 3-14 év közötti gyerek iratkozzon be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületi könyvtáraiba, s kölcsönözzön onnan; fedezze fel a könyvtárakat, a könyvtárba járás és az olvasás élményét. A szervezők az akcióban részt vevő gyerekek között ajándékokat sorsolnak ki.

Az akcióban részt vehet minden, budapesti óvodába vagy iskolába járó, 3-14 éves korú gyermek, aki 2024. április 2. és május 15. között

  • beiratkozik a FSZEK I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX. kerületi tagkönyvtáraiba és onnan legalább 1 könyvet kölcsönöz; (Ebben a kategóriában minden kerületből 20 gyermeket sorsolnak ki, akik oklevelet és ajándékot kapnak.)
  • a FSZEK I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX. kerületi tagkönyvtárában már tagsággal rendelkezik és a fenti időszakban onnan legalább 2 könyvet kölcsönöz. (Közülük minden kerületből 5 főt sorsolnak ki, akik szintén oklevelet, és ajándékot kapnak.)

A programban a FSZEK fenti kerületekben működő tagkönyvtárai, összesen 23 könyvtár vesz rész. 

A FSZEK Terézvárosi Gyerekkönyvtárában tartott mai sajtótájékoztatón került sor a gyerekkönyvtár új, kamaszoknak szóló gamer szobájának átadására is, amelynek kialakítását a FSZEK végezte, eszközbeszerzését pedig Terézváros Önkormányzata támogatta.

A tájékoztatón készült fényképek
A tájékoztatón készült fényképek (galéria)
A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek

Fotó: Canva és FSZEK