Ezt a cikket 2024. 04. 29 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lapozó: köznevelési témahetek áprilisban

2024. április 8. és 12. között rendezik meg a Digitális Témahetet, melynek fő célja a digitális kompetencia-fejlesztés pedagógiai-módszertani megújítása és elterjesztése a köznevelésben. Vagyis a digitális eszközök alkalmazása a tanórákon és a tanórán kívüli foglalkozáson.

A programra jelentkezett iskolák diákjai és tanárai a témahéttel kapcsolatos információkat és versenyfelhívásokat és a pedagógiai segédleteket a Digitális Témahét honlapján olvashatják el.  Az eseményhez kapcsolódó előadás, vagy projekt létrehozásához könyvtárunkban számos szakkönyvet találhattok.

  • Digitális eszközök a tanteremben / Tóth Péter; [kiad. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem]. - [Budapest], 2022. - 152 p. 
  • Digitális eszközök integrálása az oktatásba: jó gyakorlatokkal, tantárgyi példákkal, modern eszközlistával / Tóth-Mózer Szilvia, Misley Helga. - Budapest: ELTE, 2019. - 190 p. 
  • Metaverzum : az állam requiemje? / szerk. Kondorosi Ferenc ; [... szerzői:Beer Miklós et al.]. - Budapest : Kornétás, cop. 2022. 

A képmontázsban a cikkben szereplő kötetekből szerepel pár darab könyv

Forrás: Moly.hu

A Fenntarthatósági Témahét programjai 2024. április 22. és 26. között lesznek megtartva, melynek kiemelt témái a levegő és élővilága, szabadidő, a körkörös gazdálkodás, hulladék és tudatos fogyasztás. A témahét honlapján minden fontos részletet elolvashattok. A témák közül válogatva a tudatos fogyasztást és hulladékgazdálkodást emelnék ki, melyekhez a könyvtárban szintén többféle dokumentum megtalálható. 

  • Zöld út a jövőbe: a tudatos vásárlás mindent megváltoztathat / Daniel Goleman ; [ford. Mirnics Zsuzsanna]. - Bp: Nyitott Kvműhely, 2009. - 275 p. 
  • Tényleg zöld? : válaszok mindennapi ökológiai dilemmákra: [143 mindennapi zöld kérdés] / Budapest : Barecz & Conrad Books, 2020. - 221 p. 
  • Öko : [környezetvédelem, fenntarthatóság, újrahasznosítás] / [főszerk.Podonyi Hedvig] ; [szerzők: Bérczes Judy et al.]. - Budapest : Business Publishing Services Kft., 2022. - 94, [4] p. 
  • Zero waste otthon avagy Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet / Bea Johnson ;[ford. Molnár Kata]. - [Budapest] : Tericum, cop. 2018. - 372 p. 

Önálló előadás és projekt megtervezéséhez nézz szét katalógusunkban, s szeretettel várunk a könyvtárunkban!