Ezt a cikket 2023. 06. 19 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szóbeli érettségi 2023

Már javában folynak a 2023-as tavaszi érettségi vizsgák, melyek május 26-ig tartanak. A szóbeli vizsgák időszaka az emeltszintű vizsgákkal kezdődik, az emelt szintű szóbeliket 2023. június 7–14. között, az középszintű szóbeli vizsgákat pedig 2023. június 19–30. szervezik meg. A szóbeli középszintű vizsgák esetében - minden tárgynál - a diákok saját iskolája határozza meg, hogy mik lesznek a tételek, központilag csak az emelt szintű szóbeli vizsgák tételeit szabályozzák. 

A 2023-as érettségivel kapcsolatos tájékoztató anyagok, tételek és megoldások az Oktatási Hivatal honlapján találhatóak meg. 

A fotón szóbeli érettségire felkészítő kötetek szerepelnek

Forrás: Moly.hu

Érettségi információk

Mikor húzható póttétel s a pontozás szabálya

A Központi Könyvtár földszintjén, a Böngészdében a Továbbtanulás altémánál tantárgyanként megtalálhatóak a szóbeli érettségire felkészítő új kiadványok, közép- és felsőszinten is. Az ajánlott sorozatok között a csoportos és az egyéni felkészüléshez is jól használható tematikus felkészítőkönyvek szerepelnek, melyek tartalmazzák a kidolgozott tételeket, feladatokat és próbaérettségis feladatsorokat is. Az angol és a német nyelvű szóbeli érettségi vizsgára felkészítő új kiadványainkban már a komplett feladatsorok és a javított modern témák szerepelnek.