Ezt a cikket 2022. 02. 07 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megjelent a magyar egyetemek rangsora

Megjelent a magyar egyetemek rangsora, a HVG Diploma 2022 című kiadványban 

A HVG az idén is összeállította a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát. A Diploma című különkiadványban az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivaló megtalálható az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. 

 

Egyetemisták állnak sorban díszöltözetben

Forrás: CANVA

A HVG felsőoktatási rangsorának készítői a rangsor kialakításakor számos szempontot vettek figyelembe: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.  

A kari rangsor a hallgatói és az oktatói alrangsorból állt össze, a rangsorban az ELTE továbbra is az élen áll. A további részleteket megtudhatja a kiadványból, mely a könyvtárban is megtalálható: HVG Diploma 2020.

Forrás: EDULINE