Ezt a cikket 2024. 01. 09 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

HVG Diploma Rangsor 2024

Könyvtárunkban is böngészhető már a HVG által szerkesztett, magyar egyetemi rangsort bemutató Diploma 2024 című lap. A kiadvány az egyetemek és főiskolák legnépszerűbb és legjobb karainak, szakjainak a toplistáját publikálja. Az idei szám külön bemutatja a képzésterületi toplistákat is. Tartalmazza továbbá az összesített intézményi és karok listáját, a legnépszerűbb alap- és osztatlan szakok – például a gazdálkodási és menedzsment, az ápolás és betegellátás – hallgatói rangsorait is. 

A fotómontázson a cikkben ajánlott HVG kiadvány szerepel

Forrás: Felvi.hu; FSZEK saját

A lap felsőoktatás - politika című fejezetében a magyar egyetemek nemzetközi rangsorokban való helyezéseiről olvashatunk, valamint a diplomához eddig szükséges nyelvvizsga kérdéséről. Az egyetemi élet rovatban az ösztöndíj- és diákhitellehetőségeken kívül a Erasmus programban rejlő 2024-es pályázatokról tájékozódhatunk. A lap szerkesztői arra a kérdésre is próbálnak válaszolni, hogy milyen kiadásokkal kell számolnia egy hallgatónak, valamint hogy a diáktámogatásokon kívül milyen egyéb támogatásokra számíthat 2024-ben.