Ezt a cikket 2022. 01. 24 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megújult a Börzsöny utcai Könyvtár

A 1965-ben megnyílt könyvtárban utoljára 2006-ban volt lehetőség egy nagyobb belső felújításra. Idén, egy sikeres NKA pályázatnak is köszönhetően, további korszerűsítésre kerülhetett sor.
A FSZEK költségvetési forrásaiból, saját kivitelezésben megújult a fűtési rendszer, 36 m2-rel megnövekedett a gyermekkönyvtár területe, amelyre új burkolat is került, s végül tisztasági festés zárta a munkálatokat.

fotók a megújult gyerekkönyvtári részről
A megújult gyerekkönyvtári tér (galéria)
fotók a megújult gyerekkönyvtári részről fotók a megújult gyerekkönyvtári részről fotók a megújult gyerekkönyvtári részről fotók a megújult gyerekkönyvtári részről fotók a megújult gyerekkönyvtári részről
Fotók: FSZEK

A Nemzeti Kulturális Alap támogatását egyrészt a gyermekkönyvtár eszközfejlesztésére, színes bútorok, új polcok, modern eszközök beszerzésére fordítottuk, a tizenéves fiatalok számára pedig egy új, nekik elkülönített Tinisarkot rendeztünk be.

fotók a megújult tinisarokról
A megújult tinisarok (galéria)
fotók a megújult tinisarokról fotók a megújult tinisarokról fotók a megújult tinisarokról fotók a megújult tinisarokról fotók a megújult tinisarokról fotók a megújult tinisarokról
Fotók: FSZEK

A helyi lakosok könyvtárhasználatát a IX. kerület Ferencváros Önkormányzata azzal is támogatja, hogy a kerületben élő gyermekgondozási segélyben részesülők és nyugdíjasok könyvtári tagságának díját átvállalja.


Szeretettel várunk mindenkit a megszépült Börzsöny utcai Könyvtárban