Ezt a cikket 2023. 06. 11 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a zágrábi és a krakkói könyvtárakkal

2023. május 30-án dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója együttműködési megállapodást írt alá Agneszka Staniszewska-Mól asszonnyal, a Krakkói Városi Könyvtár igazgatójával és Višnja Cej asszonnyal, a Zágrábi Városi Könyvtár igazgatójával. A megállapodás célja a könyvtárak közötti szakmai együttműködés megerősítése, egymás helytörténeti gyűjteményeinek kölcsönös gazdagítása, valamint a kulturális együttműködés keretében a partnerek közös rendezvényekkel népszerűsítik egymás kultúráját, tudományos, zenei és irodalmi programokkal, kiállításokkal.

Az ünnepélyes aláíráson részt vett dr. Bősz Anett főpolgármester-helyettes asszony, a Horvát Köztársaság részéről Mladen Andrlić nagykövet úr és Marina Sikora első titkár asszony, a Lengyel Köztársaság képviseletében pedig Katarzyna Ratajczak-Sowa tanácsos asszony.

Az együttműködési megállapodás aláírása után a Budapesti Fesztiválzenekar kamarakoncertjén vettek részt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XI/6. Karinthy Frigyes Könyvtárában:
- dr. Fodor Péter főigazgató, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
- Agneszka Staniszewska-Mól igazgató, Jan Brodowski nemzetközi kapcsolatok referens, Krakkói Városi Könyvtár.
- Višnja Cej igazgató, Ismena Meic régióigazgató, Zágrábi Városi Könyvtár.

Az aláírás alkalmával és a koncerten készült fotók
Az eseményen készült fényképek (galéria)
Az aláírás alkalmával és a koncerten készült fotók Az aláírás alkalmával és a koncerten készült fotók Az aláírás alkalmával és a koncerten készült fotók Az aláírás alkalmával és a koncerten készült fotók Az aláírás alkalmával és a koncerten készült fotók Az aláírás alkalmával és a koncerten készült fotók

Fotók: FSZEK