Ezt a cikket 2023. 07. 07 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Örökségünk - Budapest" kiállítás

Megnyílt Központi Könyvtárunkban az "Örökségünk - Budapest" kiállítás. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. A Könyvtár Budapest Gyűjteménye Pest, Buda és Óbuda egyesítésének jubileumára állította össze gazdagon illusztrált, interaktív, 21 nagyméretű tablóból álló várostörténeti pop up kiállítását a Budapest 150 program keretében, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával.
A kiállításmegnyitó házigazdája Sándor Tibor volt, aki a Budapest Gyűjtemény vezetőjeként álmodta meg és munkatársaival valósította meg a tárlatot. Az eseményen közreműködött Ács Dominika fuvolán és Mády Szabó Eszter csellón.

a megnyitón készült fényképek
A kiállításmegnyitón készült fotók (galéria)
a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek a megnyitón készült fényképek

A változatos képi anyagot rövid, közérthető szöveges magyarázatok kísérik. A város egyes szögleteinek egykori és mai látványait a látogatók azonnal össze is vethetik az e célra készült, telefonjukon QR-kóddal lehívható internetes felületen.

A kiállítás a Központi Könyvtárban (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1., bejárat a Reviczky utca felől) 2023. július 7-ig nyitvatartási időben ingyenesen látogatható, majd vándorútra indul és fővárosi kulturális, oktatási intézményekben lesz megtekinthető.

Fotók: FSZEK
Borítóterv: Canva.com