Arcanum Újságok - régi szolgáltatás új funkciókkal

Az Arcanum Újságok (korábban  Arcanum Digitális Tudománytár, röviden ADT ) az alábbi funkciókkal bővítette ki szolgáltatásait:

Arcanum Újságok kereső felülete

1. Követés gomb: Ha meg szeretnénk tudni, hogy az adott újsághoz került-e fel pótlás vagy új lapszám, kattintsunk a Követés ikonra az adott lap oldalán. Ha már nem szeretnék további értesítést kapni, kattintsunk ugyanarra az ikonra (Követés leállítása).

2. Szűkíthetünk ország (ahol megjelent) és nyelv (amilyen nyelven megjelent) szerint is a  Teljes címlistában.

3. Mentett keresés: Elmenthetjük a keresést szűkítőkkel, és frissítéskor, ha van új találat a beállított kereséshez, értesítést kapunk róla. Nem kell újra beállítani a szűkítőket, nem kell újra megadni a keresett szót, mert a Mentett keresés menüpontban elérhetőek lesznek. Többet is el lehet menteni, és egy kattintással meg is jelenik.

4. Könyvjelző: Ha egy oldalt nem volt időnk elolvasni vagy máskor könnyen meg szeretnénk találni, érdemes a Könyvjelző ikont használni. Az elmentett könyvjelzők a Könyvjelzők menüpontban érhetők el.

5. Dátum szerinti szűkítés az Arckeresés során: Már dátum szerint is lehet szűkíteni a találatok között a fotó feltöltése után. Kiváló hatékonysággal dolgozik az Arcanum arckeresője, a fiatalkori és az idős arcot is képes azonosítani.

Az adatbázis kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel a FSZEK összes tagkönyvtárában elérhető. Bizonyos funkciók használatához külön bejelentkezésre van szükség.

Elérhetőség: https://adt.arcanum.com/hu/discover/

Fotó: Arcanum