A titkok könyvtára nyári tábor

könyvtári terek a plakáton

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
 
Az idén 120 éves Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár igazán rendhagyó nyári táborral készül 2024. július 22-26. között, melyre a felső tagozatos (10-14 éves) gyerekek jelentkezését várjuk! A részvétel ingyenes.
 
A jubileumi év jó apropót kínál arra, hogy az intézmény sokszínűségét úgy mutassuk be, hogy többféle élménytípust kínáljunk különböző helyszíneken. A nyitó- és záró nap foglalkozásait a Központi Könyvtárban szervezzük, a többi napon pedig egy-egy régiónkba látogatnak el a gyerekek. A találkozóhely ekkor is a Központi Könyvtár lesz és a táborozókat minden nap legalább egy olyan munkatárs kíséri, aki egész héten velük tart. Ezek a könyvtárak a következők:
 

Sárkányos Gyermekkönyvtár
Ugocsa utcai Könyvtár
Üllői úti Könyvtár
Terézvárosi Gyermekkönyvtár

Minden egyes tagkönyvtárban egy-egy specialitással találkozhatnak a fiatalok: médiaismeret, robotika, szabadulójáték, helytörténet, sport és drámapedagógia. Kedvező idő esetén szabadtéri programelemek is várhatók. 
 
Mivel a tábor bejárós, ezért a program minden nap 8-16 óráig tart. Az étkezés egyénileg történik, kérjük, mindenki hozzon magával elegendő hideg élelmet (a könyvtárakban hűtőszekrény, mikrohullámú sütő rendelkezésre áll), és kulacsot.
A gyerekek videós naplót készítenek a napok végén, ezért előny, ha van okostelefonjuk.

Jelentkezni és további információkat kérni az alábbi e-mailcímen keresztül lehetséges: fszek.tabor@fszek.hu.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 

Plakát: Szenáky Zsuzsanna