Ezt a cikket 2022. 06. 30 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat ünnepélyes eredményhirdetése

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Palotakönyvtárában 2022. május 27-én 14 órakor ünnepélyes keretek között került sor a XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat legjobb pályaműveinek díjazására. Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó által hagyományosan meghirdetett meseíró pályázaton az előzsűri 49 történetet juttatott tovább.

A továbbjutott mesék közül Szepes Erika irodalomtörténész és Kertész Erzsi író döntötte el, hogy korcsoportonként kik a XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat nyertesei és különdíjasai. A gyerekek együtt izgultak, kinek a neve hangzik el. A sok érdekes, elgondolkodtató mű közül a következő szerzők érdemelték ki a szakmai zsűri elismerését.

 

I. korcsoport

(7-9 évesek)

II. korcsoport

(10-13 évesek)

III. korcsoport

(14-16 évesek)

1. helyezett Horánszky Emília Helka Megyesi Szofi Losonczi Máté Tamás
2. helyezett Imrő Hanna Dóra Szentirmai Orsolya Tóth Rita
3. helyezett Nagy Dalma Bíró Eszter Horváth Márk Sándor

Különdíjasok:

I. korcsoport

(7-9 évesek)

II. korcsoport

(10-13 évesek)

III. korcsoport

(14-16 évesek)

Bólyi Általános Iskola 2. c. osztály Bíró Csanád Kránicz Veronika
Gulyás Dorottya Házi Veronika  
Újpetrei Általános Iskola 3. osztály Kleisz Ákos  
  Tóth Réka Flóra  

Az elismerő okleveleket és a könyvcsomagból álló díjakat Kiss Ambrus, Budapest Főváros Önkormányzata általános főpolgármester-helyettese, Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtőár főigazgatója adta át.

A nyerteseknek és a különdíjasoknak szívből gratulálunk!

a díjátadón készült fényképek
Az ünnepélyes díjátadón készült fényképek (galéria)
a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek a díjátadón készült fényképek
Fotók: FSZEK