Ezt a cikket 2023. 04. 27 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Állati" jó kiállítás!  - Üvegpalackok újragondolva

állatképekkel festett üvegpalakok

a meghívó plakátja a szerző fotójával és műveivelJózsa Gábor alkotó munkái megtekinthetőek a könyvtár nyitvatartási idejében 2023. március 23-tól április 27-ig.

Helyszín: Sétáló utcai Könyvtár (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 106.)

A szerző bemutatkozása:

"A festészettel 14 évesen ismerkedtem meg, mesterem Berényiné Szilády Sarolta. 
A kedvenc témám, az állatok, gyerekkorom óta legkedvesebb alanyai a képeimnek és szerencsére egyre többen figyelnek fel a munkáimra, különösen a kutyás gazdák. Nagy örömömre kiadtak két könyvet az illusztrációimmal.  Az üvegre való festés egy ajándék felkéréssel kezdődött, amit hamar megkedveltem, azóta, ha tehetem, palackokra is festegetek. A továbbiakban, mindenképp szeretném folytatni a festést és további jó pár kiállításon bemutatni a munkáimat. Szeretném elérni, hogy minél hitelesebben és élethűen tudjam ábrázolni az állatokat. Az utóbbi időben a portréfestést is igyekszem gyakorolni, főként híres nők portréját festem. Hogy tudásomat tökéletesítsem,  OKJ-s képzésen vettem részt festő és díszítőfestő szakon a Jaschik Álmos Képzőművészeti Szakközépiskolában. 
Fogadják szeretettel a kiállításom!" (Józsa Gábor)

Képek: FSZEK