3-2-1 Meridiántorna

A meridiántorna logójaMeridiántorna minden hétfőn a Bíró Mihály utcai Könyvtárban!
 
A kínai eredetű meridiántorna gyakorlatoknak egészségmegőrző szerepük van.

A tornát Galambos Éva, szakképzett foglalkozásvezető tartja.

A meridián torna nagyon egyszerű, bárki által végezhető, könnyen elsajátítható gyakorlatokból áll, bármilyen korban végezhető.
A torna gyakorlása több, mint 100 fajta betegségre van kedvező hatással.

„Élj 100 évet egészségesen” – hangzik a szlogen.

A torna egyik része a tenyér csapkodása, azaz a tapsolás, valamint a kézhátak egymásba ejtése is nagy fontossággal bír, mivel a tenyér nagy felületen képviselteti magát az agykéregben. A tapsolás jelentős agykérgi területet aktivál az agyban. A kézélek egymáshoz ütögetése a hátra, az egyenes tartásra van jelentős hatással, mivel itt található a háton futó meridián úgynevezett mesterpontja.

A testrészek végigcsapkodása felébreszti, élénkíti az adott testrész keringését, energiáját.

A 3 akupresszúrás pont nyomkodása pedig rendkívül sokrétű, többek között fejfájást mulasztó, simaizom lazító, tágítja a szív koszorús ereit, stresszcsökkentő, jó allergiás és emésztési panaszokra, immunrendszer erősítő hatású. (Forrás: jomtom.hu)

Minden hétfőn 16 órakor várunk minden kedves érdeklődőt a könyvtárban!

Programjainkon csak az engedélyezett létszámban vehetnek részt a látogatók. Ezért kérjük, regisztráljanak személyesen, telefonon vagy e-mailben.

A jelentkezéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató itt olvasható.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, melyet a Könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kérheti arcmása eltávolítását.

FSZEK Bíró Mihály utcai Könyvtár (Pesterzsébet)

1203 Budapest, Bíró Mihály utca 7.
Tel.: 1/283-0872
E-mail: fszek2002@fszek.hu

A kép forrása: 312.hu