Ezt a cikket 2024. 10. 03 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fák az égig érnek - Molnár Julianna könyvbemutatója

Molnár Julianna, Krúdy díszokleveles költő, harmadszor lesz vendégünk.

2024. október 2-án, szerdán, 17 órakor A fák az égig érnek c. könyvének bemutatójára várunk minden kedves érdeklődőt!

Közreműködnek:

  • Baráti Kör Együttes
  • Katona Mária ének – Szöllősi Dávid mandolin
  • Németh Nyiba Sándor a Krúdy Kör elnöke és a Krúdy Kör tagjai
  • Zsoldos Árpád és Adrienn az Irodalmi Rádió szerkesztői

 

Molnár Julianna bemutatkozása:

„És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely idejekorán, megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el: és minden munkájában jó szerencsés lészen.” (Zsoltárok könyve 3.)

Molnár Julianna vagyok, leánykori nevemen írok. A versírás szépsége három éve érintett meg. Óvodapedagógusi, szociálpedagógus tanári diplomám van. Abonyban éltem 37 évig. Nagyon szeretem a várost, több könyvbemutatóm színhelye az Abonyi Lajos Művelődési Ház. Jelenleg Budapesten élek, Pesterzsébeten. Két verseskötetem jelent meg, „Hogyan mondjam el neked?” „Ne félj, mert megváltottalak!” címmel. Köteteimet az Irodalmi Rádió adta ki, Zsoldos Árpád és Zsoldos Adrienn szerkesztésében. 17 antológiában jelentek meg verseim. 2023 óta a Krúdy Kör tagja vagyok. 2024-ben a Cserhát Művész Kör tagja lettem. Harmadik verseskötetem a természetről szól. Isten körülvesz bennünket a természet szépségeivel. A Biblia a fát az emberekkel azonosítja. A természet hozzánk ér, érzéseket ébreszt bennünk. Nekünk is vannak gyökereink, múltunk. Ahogy növekszünk ágaink lesznek, leveleink, lombunk. Az én fám ágain a sok-sok levél a verseim, gyümölcse a szeretet, amit az emberektől kapok.

Hazám tájait lépésenként járom be. Látom a hegyeinket, folyóinkat. Érzem az emberek szeretetét, ahogy haladunk az úton. Ez felejthetetlen élményeket nyújt a számunkra. Megélni a közös utat, együtt közösségben. Vagy néha egyedül haladva az úton, a cél felé Istennel, mert tőle kaptuk a teremtett világ szépségeit. Ahogy „Úton” c. versemben leírom: „Vár a cél, a remény vezeti léptedet. Veled van a hit, a szeretet. Tiszta a szív, minden dobbanása, Előhívja belső lényedet. Világít a szerelem, A szeretet öröme vezeti életed!”

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítséget nyújtottak utamon, hogy a verseim megszülettek. A Pesterzsébeti Főplébániának a Katekézisekért, a misékért, zarándoklatokért. A túratársaknak a sok szép túráért. Az Irodalmi Rádiónak, hogy elindultam az úton. A Krúdy Körnek az Írótáborokért, a sok előadásért, a szeretetet adó közösségért, a támogatásért. A fiamnak, aki mindig mellettem állt. Köszönöm a Pesterzsébeti könyvtárnak, hogy háromszor bemutathatom a versesköteteimet. Köszönöm Olvasóimnak, akik kezükbe veszik a könyvem, és gondolatban velem vannak az úton, verseim által. Haladok tovább, hol fájdalommal, hol örömmel. Hittel, reménnyel, szeretettel, a természetben és olvasóimmal, kézen fogva, a jövő felé. „Az én örömöm az, hogy örömödre legyek.” (Biblia)"

 

A programok olvasóinknak ingyenesek, bejelentkezni e-mail-ben, vagy telefonon lehet. A jelentkezéshez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató itt olvasható.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, melyet a Könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kérheti arcmása eltávolítását.

A könyvbemutató plakátja

FSZEK Bíró Mihály utcai könyvtár
1203 Budapest, Bíró Mihály utca 7.
Tel.: 1/283-0872
E-mail: fszek2002@fszek.hu

Plakát: Irodalmi Rádió