Ezt a cikket 2022. 10. 24 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Táncol-e gatyába' Petőfi Sándor?

A programsorozat logója nyitott könyvlapokkal

Nényei Pállal, a népszerű "Az irodalom visszavág"-könyvsorozat írójával utánajárunk a Petőfi kultusznak, a korabeli sztárkultusznak, összehasonlítjuk őt a mai celebekkel, megmondóemberekkel, influenszerekkel, költőkkel.

Nényi Pál író fotójaMiért kellenek a lánglelkű Petőfik?

Ki ő nekünk, mit jelent a ma emberének?

Nényei Pál író, drámaíró, középiskolai tanár. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, majd az ELTE magyar-művészettörténet szakán végzett. Pannonhalmán kezdett tanítani, később a szentendrei Ferences Gimnázium és a Piarista Gimnázium magyartanára lett. 2017 óta a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanára.

Időpont: 2022. október 6., csütörtök 16 óra

Helyszín: FSZEK Üllői úti Könyvtár
1191 Budapest, Üllői út 255. T: +36-1-281-1163

Jelentkezés: fszek1901@fszek.hu 
Facebook
/ Instagram: fszekulloi

Kép forrása: Fazekas István

A találkozó előtt, után vagy nyitvatartási időnkben próbáld ki ingyenes szabadulójátékunkat:

a program plakátja Petőfi portréjával


A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
Programjainkon csak az engedélyezett létszámban vehetnek részt a látogatók, ezért kérjük, regisztráljanak személyesen, telefonon vagy e-mailben.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

FSZEK Üllői úti Könyvtár
1191 Budapest, Üllői út 255.
T: +36-1-281-1163 E-mail: fszek1901@fszek.hu
http://www.facebook.com/fszekulloi