Ezt a cikket 2022. 10. 26 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mesék az élet körforgásáról, az elmúlásról a Vándorúton Meseműhellyel

Vándorúton Meseműhely logo2022. október 26-án, szerdán 17 órától újra mesél nekünk a Vándorúton Meseműhely. Az élet körforgásának része az elmúlás, a halál is. Ez a téma rendkívül fontos napjainkban, amikor a halálról és a gyászról nem sokat beszélünk, tabunak tekintjük.
 
A gyerekeknek pedig szükségük van támpontokra, válaszokra, mert a halált félelmetesnek látják, mert érzik, hogy ez valami titkos, ismeretlen dolog, amiről inkább nem is beszélnek a felnőttek. Természetesen ezzel a témával is a gyerekek korának megfelelő módon, eszközzel, nyelvezettel jó foglalkozni.
 
Kiváló eszköz ebben az esetben is a mese, a népmese, a mondóka, a dalok. Ezek képei, szimbólumai, megoldási/megküzdési „stratégiái” segíthetnek, fölkészíthetik a gyerekeket arra az estre, ha veszteséget, gyászt kell megélniük. Ezért most a halottak napjára készülve az élet körforgásáról, életről, halálról fogunk mesélni családi mesedélutánunkon.
 
Jelentkezés: fszek1901@fszek.hu 
 
Mesél a Vándorúton MeseműhelyA könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
Programjainkon csak az engedélyezett létszámban vehetnek részt a látogatók, ezért kérjük, regisztráljanak személyesen, telefonon vagy e-mailben.
 
FSZEK Üllői úti Könyvtár
1191 Budapest, Üllői út 255.
T: +36-1-281-1163 E-mail: fszek1901@fszek.hu 
http://www.facebook.com/fszekulloi
http://www.fszek.hu/ulloi
 
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.